NFL, Dallas Cowboys’un yıldız quarterback’i Tony Romo’nun hazırlık maçında sakatlanmasıyla sarsılırken bir kötü haberde Minnesota Vikings’e geldi. Dallas Cowboys gibi NFC’nin iddialı takımlarından biri olan Minnesota Vikings’te genç oyun kurucu Teddy Bridgewater’ın sakatlığı ekipte şok etkisi yarattı.

Antrenman esnasında sakatlanan Bridgewater’ın dizinin döndüğü ve çapraz bağlarının koptuğu açıkladı. Haberin en kötü kısmı ise Teddy Bridgewater’ın 2016 NFL sezonunu kapatmış olması.

Geçtiğimiz sezon Minnesota Vikings’in playoff’lara geri dönmesinde büyük pay sahibi olan 23 yaşındaki quarterback’in çapraz bağlarının tamamen koptuğu ve sakatlığının çok ciddi olduğu açıklandı. Bridgewater’ın ameliyat olacağı açıklanırken, sakatlığın darbe almadan şanssız bir şekilde gerçekleştiği duyuruldu.

Birçok NFL oyuncusu ve yorumcusu Teddy Bridgewater’a geçmiş olsun dileklerini iletirken, genç oyun kurucunun rehabilitasyon sürecinin oldukça uzun olacağı ancak takımın zaman içinde genç oyun kurucunun iyileşmesi umduğunu resmi siteden açıklandı.

Head koç Mike Zimmer, yaptığı açıklamada üzüntüsünü dile getirirken, “Kafamızı kuma gömmeyeceğiz, kuyruğumuzu bacaklarımızın altına almayacağız. Hiçbir bahanemiz olmayacak. Herkes –bu sakatlık sonrası– bizi denklemden çıkarabilir ancak bunu yaparlarsa hata ederler.” diyerek, as oyun kurucuları olamadan da ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Geçtiğimiz sezon kariyerinin ikinci yılını geçiren Teddy Bridgewater, her ne kadar Minnesota Vikings hücumu koşu odaklı olsa da neredeyse bir veteran gibi oynarak, minimum hatalı performansıyla herkesin takdirini kazanmıştı. 2014 NFL Draftı’nda Blake Bortles ve Johnny Manziel’in arkasından, Derek Carr’ın önünden seçilen oyuncu, geçen sezon 16 maçta 3,231 yard pas, 14 touchdown pası ve sadece dokuz interception ile oynamıştı.

Bridgewater’ın takımı playoff’ta Seattle Seahawks’a son saniye alan golüyle boyun eğerken, sezon boyunca gösterdiği performans genç oyuncuyu Pro Bowl’a taşımıştı.

Şimdi ise Teddy Bridgewater’ın yokluğunda Minnesota Vikings’i zor günler bekliyor. Takımda yer alan diğer iki quarterback ise kariyerinin büyük bölümünü yedek olarak geçiren 34 yaşındaki Sahun Hill ve bu sezon draft edilmeyip takıma katılan çaylak Joel Stave…

Sezonun başlamışına bir hafta kala Minnesota Vikings’in ilk hafta formayı Shaun Hill’e emanet etmesi bekleniyor. Takımın Colin Kaepernick, Josh McCown ve Mark Sanchez gibi isimler için takasa girme ihtimali de söylenenler arasında…