Pazar günü Minnesota Vikings’e karşı 22-10’luk skorla yaşadığı bozgunda Carolina Panthers’ın sergilediği oyun bir çok hatayla doluydu ki bu, geçtiğimiz sezon Super Bowl oynamış ve bu sezonda da Super Bowl’a adını yazdırma potansiyeli olan bir takımdan beklenen bir performans değildi.

Halbuki Carolina Panthers maça hızlı bir başlangıç yapmış, ilk çeyreğin bitmesine beş dakika kala Cam Newton’ın üç yard’lık touchdown koşusu ile 10-0 öne geçmişti. Bu tocuhdown’a kadar etkili bir hücum oyunu çıkaran Panthers’ın, takip eden hücumda vurduğu Point After Touchdown (PAT) ise takımın bu maçta aldığı son sayı oldu.

Maçtan önce ısınırken, Keith Scott adında siyahi bir Birleşik Devletleri vatandaşının polis tarafından vurulması sonucu adeta kaynayan bir kazana dönüşen Charlotte ve şehirde yaşanan olaylara ithafen üzerinde Martin Luther King’in “Herhangi bir yerdeki adaletsizlik, her yerdeki adalet için bir tehdittir.” sözünün yazılı olduğu tişörtle görüntülenen Cam Newton, bu pozisyonun ardından kendi end-zone’unda sack yedi ve Vikings’e safety sayısı kazandırdı.

Sonrasında ayak bileğinden yaşadığı bir sakatlık sonucu yıldız quarterback, bir oyun için saha dışında kaldı. Geçtiğimiz sezonun MVP’si, sahaya geri döndüğünde ise attığı ilk altı pasın hepsini başarılı bir şekilde sonuçlandırırken o andan itibaren her şey kendisi için tersine dönmeye başladı ve Newton, maçın geri kalanında attığı 29 pasın ise sadece 15’inde isabeti bulurken tam üç kez de interception attı.

Oyunları eline yüzüne bulaştıran sadece Cam Newton ve hücum takımı değildi. Özel takım da, punter Andy Lee’nin vurduğu punt sonucu 54 yard’lık Vikings touchdown’una engel olamadı ve böylece deplasman ekibi ilk yarının sonucunu 10-8 olarak belirledi.

Cam Newton, ikinci yarının çoğunu kendini toparlamaya çalışarak geçirdi ve gerçek performansını ortaya koyamadı. İlk yarıda üç kez sack’lenip bizleri daha kötüsü olamaz diye düşündürürken, ikinci yarıda ise tam beş kez sack yedi.

Bununla birlikte, kendi sahalarında oynadıkları son yedi maçta Panthers hücum takımı, ortalama 40 sayı almayı başarmıştı ki bu ortalamanın yükselmesine sebep olan maç kesinlikle geçtiğimiz hafta oynanan San Francisco 49ers maçında aldıkları 46 sayıydı. Wide receiver’ları Kelvin Benjamin, “49ers karşısında hatasız oynasak 60 sayıya ulaşabilirdik.” şeklinde açıklamalar yapmıştı. Buna rağmen genç oyuncu, Vikings’in katı savunmasına karşı tek bir catch dahi yapamadı ve takımının 10 sayıda kalmasında da en büyük pay sahiplerinden birisi oldu.

Geçtiğimiz sezonu (15-1) gibi oldukça iyi bir neticeyle kapatan ve şampiyonluğu son adımda kaçıran Panthers, bu sezonda şimdiden iki mağlubiyet aldı. Konuyla alakalı ilginç bir bilgi vermek gerekirse, 1990 yılından beri önceki sezonda 15 maçtan fazlasını kazanmış olan beş takımdan üçü bir sonraki sezona bir galibiyet ve iki mağlubiyet ile başlamış. Panthers da bir bakıma bu eğilimin kurbanı oldu.

Bunların hepsi bir kenara, maçın yıldızı kesinlikle Vikings defansıydı. Sekiz sack, üç interception ve bir safety ile yıldızlaşan takım, bu sezon niçin Denver Broncos ile birlikte NFL’in en iyi savunması olarak gösterildiğini bir kez daha kanıtlamış oldu, hem de yıldız defansif tackle Sahrrif Floyd’dan yoksun oldukları bir karşılaşma sonucunda.