NFL’de geçtiğimiz sezonun flaş takımı Oakland Raiders, off-season döneminde yaptığı başarılı hamlelerle herkesin dikkatini çekmişti. Herkes bu sezon Raiders’tan bir çıkış bekliyordu ancak genç ekibin sezonun ilk haftasından Drew Brees ve takımını New Orleans deplasmanında dize getirmesi hem de NFL’de görmeye alışkın olmadığımız cesurca bir kararla yenmesi pek beklenmiyordu.

Sezonun açılış haftasında New Orleans Saints – Oakland Raiders maçı en heyecanlı karşılaşmalardan biri oldu. Drew Brees’in 423 yard ve dört touchdown pasıyla adeta şov yaptığı karşılaşmada iki takımın da defansları pek varlık gösteremedi. Saints hücumunun 500 yard üstü mesafe kaydettiği karşılaşmanın hikayesi ise son anlarda saklıydı.

Maçın bitimine bir dakikadan az bir süre kala Oakland Raiders yedi sayı gerideydi. Derek Carr’ın maçın bitimine 47 saniye kala Seth Roberts’a 10 yardlık bir touchdown pası attı ve fark bir sayıya indi. Herkes Raiders’ın bir sayılık ekstra kick denemesi gerçekleştirip, maçı uzatmaya götürmesini bekliyordu. Ancak head koç Jack Del Rio, büyük bir risk alıp, hücumunu sahada tuttu ve iki sayılık ekstraya gitti. Carr’ın zor pozisyonda endzone’un soluna gönderdiği pası yakalayan wide receiver Michael Crabtree skoru 34 – 33’e getirdi ve Raiders’ı zafere taşıdı.

Jack Del Rio’nun oynadığı büyük kumar olumlu sonuçlanırken kala sürede top tekrar Saints’e geçti. Drew Brees kısa sürede arka arkaya attığı paslarla takımını alan golü pozisyonuna soktu. Ancak çaylak kicker Will Lutz, 61 yardlık alan golü denemesinde başarılı olamayınca Raiders sahadan galibiyetle ayrıldı.

Raiders’ın maçı uzatmaya götürmek yerine iki sayılık ekstra denemesi herkesi adeta şoka uğrattı. Ancak maç boyunca Saints hücumunu durduramayan Raiders’ın uzatmalarda topun Saints’e geçmesi halinde yenilmesini daha büyük bir olasılık olarak gören Jack Del Rio, aldığı cesur kararla gecenin kahramanı oldu.

Maç sonrası Del Rio’nun kararı hala konuşulmaya devam ediyordu. ESPN, Twitter sayfasında “ESPN’in kazanma ihtimalleri modeline göre Raiders, tek sayılık ekstraya gitse %51 kazanma şansına, iki sayılık ekstraya gitse %44 kazanma şansına sahip” diye bir Tweet yayınladı ve bir yazı paylaştı: “İşe yaradı ancak Raiders için doğru karar mıydı?”

Jack Del Rio ise kendi Twitter hesabından yazdığı Tweet ile sezon sonuna kadar hatırlanacak bir cevap verdi: “İyi ki ESPN, NFL’de koçluk yapmıyor”

Bu maçla birlikte Oakland Raiders’ın Drew Brees gibi ligin en iyi quarterback’lerinden birinin sürüklediği bir takıma karşı kazanabilmek için Derek Carr’ın dev performanslar sergilemesi gerekmediğini de görmüş olduk. Öyle ki Brees’in dört touchdown pasına Raiders, Carr’ın bir touchdown pası ve üç farklı oyuncusunun touchdown koşularıyla cevap verdi.

Bu sonuç ile Raiders, taraftarlarının umutla dolduğu bir sezona fırtına gibi bir giriş yaparken, iki yıldır playoff’tan uzak kalan Saints cephesi yine sezona buruk başlamış oldu…