Sezonun en kötü takımlarından biri olarak gösterilen Miami Dolphins, Pazar gecesi Pittsburgh Steelers karşısında büyük bir sürprize imza attı. Dolphins, şampiyonluğun en büyük adaylarından olarak gösterilen, ligin en formda ekiplerinden Pittsburgh Steelers’ı 30 – 15 yenmeyi başardı.

Kariyerinin ikinci yılına giren genç running back Jay Ajayi, 25 top taşımada 204 yard koşup, iki de touchdown yaparak maçın yıldızı oldu. Miami Dolphins’in hücum çizgi oyuncuları gösterdiği performans ile bu yılki oyunu oldukça eleştirilen Ryan Tannehill’e de rahat bir nefes aldırmış oldu.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Pittsburgh Steelers head koçu Mike Tomlin, “Bahaneye gerek yok. Çok kötü bir şekilde yenildik.” derken, bu skorla birlikte Steelers altıncı maçında ikinci mağlubiyetini almış oldu. Dolphins ise ikinci galibiyetini alırken biraz olsun ligin dibinden uzaklaştı.

Miami Dolphins savunması ise son iki karşılaşmasında toplamda 74 sayı üreten Steelers hücumunu durdururken, Ben Roethlisberger’lı, Le’Veon Bell’li, Antonio Brown’lu ekibi adeta tanınmaz bir hale getirdi.

Steelers’ın yıldız ismi quarterback Ben Roethlisberger, karşılaşmayı 34’de 19 isabet, 189 yard, bir touchdown pası ve iki interception ile tamamladı. Ancak kötü haber maç sonrası geldi. Tecrübeli oyun kurucunun maç esnasında sakatlandığı dizinden ameliyat olması gerektiği açıklanırken, Roethlisberger’ın ne kadar süre sahalardan uzak kalacağı önümüzdeki günlerde belli olacak…

Özetle Steelers, Miami Dolphins karşısında yaşadığı acı sürprizden ziyade yıldız oyun kurucusunun sakatlığına üzülür durumda. Şayet Big Ben uzun bir süre sahalardan uzak kalırsa, bu Steelers’ın şampiyonluk umutlarına güle güle demesi anlamına gelebilir…