Her sene sezona büyük ümitlerle giren ama sonra hayal kırıklıkları ile ligi tamamlayan Tampa Bay Buccaneers, bu sene de bir “deja vu” yaşamak üzere. Sezona Atlanta Falcons galibiyeti ile başladıktan sonra üç maç arka arkaya kaybeden Tampa Bay, bu dönemde takım için büyük öneme sahip iki running back’ini de sakatlığa kurban vermişti: Doug Martin ve Charles Sims.

Koşu oyunları düşünce de takımda yeni hedef pas oyunları olmuştu. Yıldız wide receiver’lar Mike Evans ve Vincent Jackson en önemli silahlar idi ancak tecrübeli oyuncu Jackson da son Carolina  maçında dizinden sakatlanınca takımda bir büyük hayal kırıklığı daha yaşanmıştı ki Tampa Bay ekibi, V-Jax lakaplı yıldızını IR (Injured Reserve) listesine yerleştirmek zorunda kaldı.

Tabi bu arada takımın uslanmaz tight end’i Austin Seferian-Jenkins ile sonunda haklı olarak yollar ayrıldı ve Tampa Bay, genç quarterback Jameis Winston ve çaylak sayılabilecek wide receiver’ları  ile yola devam etmek zorunda kaldı. Emektar running back Jacquizz Rodgers’ın ise takıma ne kadar katkı vereceği şüpheli. Son draft’ta sürpriz bir şekilde ikinci turdan seçilen kicker Roberto Aguayo ise tam bir saatli bomba. Bir atıyor, iki kaçırıyor.

NFL’de 12. sezonunu yaşayan Jackson, ilk yedi senesini San Diego Chargers’ta geçirdikten sonra 2012 yılında geldiği Tampa Bay’de 268 top tutuş ile 4.326 yard, 20 TD istatistiklerini yakalarken 13 kere 100 yard ve üstü pas tutma gerçekleştirerek takımının tarihinde bu alanda en iyi ilk üçe de adını yazdırmayı başarmış bir oyuncu. Bu sene ki performansı ise altı maçta 15 top tutuş ile sadece 178 yard’da kalmıştı.

Head koç Dirk Koetter tarafından çok mücadeleci, yılmayan ve gözü pek bir oyuncu olarak nitelendirilen Vincent Jackson, bu iyileşme döneminde yine takımla beraber olacağını ve  genç oyunculara motivasyon kaynağı olacağını da sözlerine ilave etti.

Jackson’dan mahrum kalacak Tampa Bay’in ise uzun süredir oynamayan Cecil Shorts, sakatlıktan yeni dönen Louis Murphy ve tecrübesiz Adam Humphries  ile neler yapabileceğini merakla takip edeceğiz. Tabi bu arada her zaman güvenilir el olan Mike Evans’ın da unutulduğunu zannetmeyin.

Carolina Panthers’in bu sene yokları oynadığı grupta hiç belli olmaz, belki Tampa Bay şansızlık zincirlerini bu sezon kırabilir.