Chargers mükemmel bir performansla bu hafta da galibiyete koştu ve böylece bay haftasına bir maç kala 4-5 durumuna yükseldi. Son dört haftada üç galibiyet alan takım, ilk haftalarda da böyle maçlar bitirilseydi neler olurdu sorularını kafalara yerleştirmeye başladı. Bütün San Diego halkı (ve okuldaki San Diego’lu arkadaşlarım) oldukça heyecanlılar. Haftalardır pozitif yorumlar yapan ben ise bu hafta daha karamsarım. Şimdi size Chargers’ın neden Miami Dolphins’e kaybedip playoff yarışında geriye düşeceğini ve daha da önemlisi aşağı yukarı kayıp bir sezon daha yaşayacağını anlatacağım. Ancak önce, tabiki bir Chargers taraftarı olarak galibiyet istiyorum, sadece sayacağım nedenler yüzünden Chargers’ın kaybetmesi mantıklı geliyor. Yalnız ne demişler; elçiye zeval olmaz…

Jay Ajayi

Ajayi son haftaların en formda oyuncusu. Chargers’ın tek avantajı ise Ajayi ile en formda oyuncu olmak için kapışan tek ismin Melvin Gordon olması. Gordon, Titans karşısında LaDainian Tomlinson’dan beri bir Chargers RB’i tarafından en iyi performansı sergiledi. 196 koşu yardı ve 260 toplam yard ile bir TD yaparak AFC’de haftanın oyuncusu seçildi. Bu ödülün önceki haftaki kazananı ise 200 yardın üzerinde koşu yardı elden Ajayi idi. Son üç haftada 500 yard civarında mesafe kat eden Ajayi, Dolphins’in en önemli ve tek silahı.

En komiği ise Ajayi ve Gordon’ın draft zamanı tartışılmaları. Ajayi, çok daha az şeyden vazgeçilerek seçildi Dolphins tarafından. Gordon için ise Chargers çok daha önemli bir seçim hakkı kullandı. Ben söylemiştim demek istemiyorum ama draft dönemi RB ihtiyacı olan Chargers’ın seçmesi için Ajayi’yi önermiştim. Son haftalara bakacak olursak değer tablosunda görünen şu ki: BEN DEMİŞTİM. Neyse, Gordon’dan da memnunuz.

Tarih

Chargers son sezonlarda Dolphins ile sürekli karşılaşıyor. Geçen sezon önemsiz bir maçta Dolphins’i yenip, draft seçiminde yükselme şanslarını zora sokmuşlardı. Ondan önceki senelerde sezonun ortalarında oynamışlar ve Miami’de oynanan maçlarda Dolphins, Chargers’ı farklı yenmiş, takımın playoff şansını sıfırlamışlardı. Ne zaman Chargers sezonunu kurtarmak için Dolphins’le oynasa kaybedip kendini derin kuyulara gözü kapalı bırakıyor. McCoy’un ilk sezonunda da Miami’de kaybedip sezonu zora sokmuşlardı.

Chargers arka arkaya iki maç kazanamayalı (Falcons ve Broncos galibiyetlerinden önce) tam iki yıl olmuştu. Takım bana kalırsa Mike McCoy kaldığı sürece bunu arka arkaya iki kez yapacak kadar gelişmeyecek. Eğer kazanmayı başarırlarsa, playoff kovalamanın gerçekten hakları olduğunu gösterirler.

Sakatlıklar

Chargers bu hafta (Titans karşısında olduğu gibi) iki başlangıç ILB’ından yoksun olacak. Denzel Perryman ve Jatavis Brown şimdiden oynamayacaklar hanesine yazıldı bile. Receiver’lardan Travis Benjamin’in oynamasına ise imkansız gözüyle bakılıyor. Tek teselli ise Hunter Henry’nin geri dönme ihtimali. Haftalardır sakatlıkların üzerinden gelinse de bunun bir hafta daha devam etmesi bana zor geliyor.

Sonuç olarak şu anda formda olan tek takım Chargers değil, Miami de oldukça formda. Dolphins: 27 – Chargers: 24 benim tahminim tahminim. Chargers son dakikada izin verdiği 50 yard sonucunda field goal ile kaybeder. Ha bu arada, Melvin Gordon Bey diyeceksiniz…