Hem Eddie Lacy hem de James Starks’ın sakatlıkları sonrası running back arayışına giren Green Bay Packers, iki hafta önce Kansas City Chiefs’in running back’i Knile Davis’i takas yoluyla takıma katmıştı. Anlaşılan Packers’ın aradığı running back Knile Davis değilmiş!

Green Bay ekibi sürpriz bir hamle ile kısa bir süre önce takıma kattığı 25 yaşındaki oyuncuyu serbest bıraktığını açıkladı. Bu hamle henüz Eddie Lacy ve James Starks iyileşmeden geldiğinden ötürü herkesi şaşırttı.

Knile Davis takası, Green Bay Packers genel menajeri Ted Thompson’ın 2010 yılından beri yaptığı ilk takastı. Packers, Chiefs’e Davis karşılığında koşula bağlı olmak üzere 2018 NFL Draftı yedinci tur hakkını vermişti. Davis’in bu kadar kısa bir sürede takımdan kesilmesi ile de yeşil sarılı ekip, Chiefs’e bu draft hakkını vermekten kurtulmuş oldu.

Knile Davis’in Green Bay Packers kariyeri ise iki maçta beş koşu yardı ve dört yard pas yakalama ile sonlandı. Öte yandan Packers head koçu Mike McCarthy bu transfer üzerine Davis’e “doğal bir yetenek” tarzı iltifatlarda bulunmuştu, ancak bu sözlerinde klişeden öteye gitmediği ortaya çıktı.

Şimdi Packers, halen Lacy ve Starks’ın sakatlıktan dönmesini beklerken running back pozisyonunda çaylak Don Jackson ve receiver’dan running back’e çevrilen Ty Montgomery ile idare etmeye çalışacak.

Knile Davis’in ise bu sezon içinde başka bir takıma gitmesi bekleniyor. Kim bilir belki, geçtiğimiz hafta Jamaal Charles’ın ardından Spencer Ware’i de sakatlığa kurban veren eski takımı Kansas City Chiefs, genç oyuncuya bir şans daha verir…