Tüm sezon boyunca sakatlıklarla boğuşan New England Patriots yıldız tight end’i Rob Gronkowski, Cuma günü bel fıtığı için ameliyat oldu ve ulusal bir haber kanalının haberine göre Gronk ligde yaklaşık iki ayı kaybedecek. Bir çok kaynak ise başarılı oyuncunun sezonu kapatacağını dile getiriyor…

Bildiğiniz gibi Patriots, bu sene de Super Bowl’un en büyük adaylarından. Ancak, 51. Super Bowl maçı, 5 Şubat’ta oynanacak. Bu durumda Gronkowski’nn sezonu bitti sayılabilir.

Bu sezon çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle üç maç kaçırmış olan Gronkowski, geçtiğimiz Pazar günü New York Jets ile oynadıkları maçta sırtından yaşadığı sakatlık nedeniyle maçı bitirememişti. Yetenekli tight end bu sene hamstring kası ve akciğerlerinden de rahatsızlıklar yaşadı.

Kendi grubunda lider olan New England Patriots için Gronk’un sakatlığı büyük bir darbe oldu. Ancak Tom Brady ve arkadaşları, Gronkowski’nin yokluğuna yine tight end Martellus Bennett ile direnmeye çalışacaklar.

Bennett, şu ana kadar 42 pas yakalama, 540 yard ve dört touchdown istatistiklerine sahip. Gronkowski ise oynadığı sekiz maçta, 25 pas yakalamış, 540 yard alıp üç touchdown yapmış ve kariyer rekoru olan pas yakalama başına 21.6 yard istatistiğine ulaşmıştı.

Sakatlıklar yedi yıllık tecrübesi olan yıldız oyuncu için uzun süredir sıkıntı yaratıyor. Gronk, 2012 sezonunun Super Bowl’undan hemen sonra ayak bileğinden ameliyat olmuştu. Hemen sonraki sezonda kolu kırıldı ve bunun için de ameliyata girmesi gerekti, sonrasında da kolunu tekrar sakatlığı için bir operasyon geçirdi. 2013 yılında kolundaki enfeksiyonun temizlenmesi adına üçüncü bir operasyon geçirdi. Başarılı oyuncu kolundan geçirdiği dördüncü ameliyattan sonra sırtından da bir ameliyat geçirdi.

Dizinden de bir yeniden yapılanma ameliyatı geçiren Gronk, NFL kariyerindeki sekizinci ameliyatını da bu Cuma bel fıtığı operasyonu olarak geçirmiş oldu. Bunca ameliyattan sonra Gronkowski’nin aynı performansıyla tekrar sahalara dönüp dönmeyeceği büyük bir merak konusu oldu. Kimi taraftarların ise Madden 17 oyununun kapağında yer alan Gronk’un sakatlığını “Madden Laneti”ne bağladığını belirtelim…