Uzun yıllardır NFL’in en iyi running back’i olarak gösterilen ve ismi Minnesota Vikings ile özdeşleşen Adrian Peterson artık mor-beyazlı renkleri giymeyecek! Minnesota Vikings, sürpriz bir karar ile yıldız oyuncusu ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Vikings yaptığı açıklamada dominant running back’inin kontratının son yılındaki takım opsiyonunu kullanmayacağını açıkladı. 2012 sezonunun MVP’si olan oyuncu bu sezon takımda kalsaydı 18 milyon dolar kazanacaktı.

Bu hamle ile birlikte veteran oyuncu önümüzdeki hafta sınırsız serbest oyuncu olarak dilediği takımla anlaşabilecek. Geçtiğimiz yıl dizindeki sakatlıktan ötürü sadece üç maçta forma giyebilen Peterson, ligin en çok kazanan running back’iydi. Draft edildiği 2007 yılından beri tüm ligin en sasyonel running back’i olmaya başaran Peterson, son full sezonu olan 2015 sezonunda 1,485 yard ve 11 touchdown koşusuyla oynamıştı.

Minnesota Vikings genel menajeri Rick Spielman, her ne kadar yıldız oyuncu ile görüşmelerin devam edeceğini ve AP’yi yeni bir kontrat ile takımda tutmak istediklerini söylese de Adrian Peterson’ın Super Bowl kovalayan bir takıma gitmek istediği uzun süredir bilinen bir gerçek.

31 yaşındaki oyuncunun diz sakatlığından nasıl döneceği de büyük merak konusu. Daha önce 2012 ve 2015 yıllarında sakatlıklardan döndüğü sezonlarda MVP’lik performanslar gösteren All-Day lakaplı oyuncu, yeni takımında bunu tekrarlamaya çalışacak.

New York Giants, Oakland Raiders, Dallas Cowboys ve Green Bay Packers gibi takımlar şu an için yıldız oyuncu için öne çıkan ekipler olarak göze çarpıyor. Ne olursa olsun Adrian Peterson’ı Vikings dışında bir başka forma ile görmek herkes için garip olacak…