Oakland Raiders as oyun kurucuları Derek Carr’ın yanında kadrosuna oyun kurucu olarak EJ Manuel’i de katarak güç kazandırdı. Buffalo Bills’in 2013 NFL Draftı’nda birinci tur 16. sıradan seçtiği Manuel’ın, Raiders’ta Carr’ın as yedeği olmak için AFC Wild Card maçında Houston Texans’a karşı bekleneni veremeyen Connor Cook ile mücadele etmesi bekleniyor.

Raiders’a gelirken yanında epey tecrübe getiren Manuel, Buffalo için oynadığı dört sezon boyunca 29 maçta görev aldı ve bunların 17 tanesine de ilk 11’de çıktı. Son iki sezonda Tyrod Taylor’ın yükselişiyle gözden düşen Manuel, starter olduğu 17 maçta yalnızca altı galibiyet alabildi.

1.96 boyundaki genç oyun kurucu en başarılı sezonunu ise çaylakken geçirdi. Bu sezonda 10 maça ilk 11’de başlayan Manuel, takıma  1972 yard ile 11 touchdown pası kazandırdı ancak attığı dokuz interception ile performansına gölge düşürdü.

Kolej yıllarında Florida State Üniversitesi’nde oynayan Manuel, çaylak sezonundan sonraki üç sezonda ise sadece yedi maça starter olarak çıktı ve as oyun kurucu pozisyonunu Tyrod’a kaptırdı.

NCAA tarihinde üst üste dört Bowl kazanan ikinci oyuncu kurucu unvanını kazanan Manuel, şu ana kadar dört sezon geçirdiği NFL kariyeri boyunca 3,502 pas yardı ile 19 touchdown’a imza attı.

Raiders’ın Manuel ile eş zamanlı olarak sözleşme imzaladığı long snapper John Condo ise bu sözleşme ile takımdaki 11. sezonuna girmiş bulunuyor. New England Patriots ve Dallas Cowboys ile kısa süren macerasından sonra 2006 yılında takıma antrenman kadrosundan katılan Condo, 2007 sezonundan bu yana Raiders’ın long snapper görevini üstleniyor.

2016 yılında dokuzuncu kez sezonun bütün maçlarına çıkan Condo, toplamda 160 maçta sahaya Raiders forması giydi. Bu istatistikle birlikte geçtiğimiz sezon, franchise tarihinde en az 155 maça çıkan 19. futbolcu olmayı başardı.