Transfer sezonunun ilk iki haftası geride kalırken yeni takımlarına transfer olan oyuncular kadar kendilerine yeni bir yuva bulamayanlar da adından sıkça söz ettiriyor. Bunların başında da hiç şüphesiz inişli çıkışlı kariyerine eklediği protestoları ile Amerika’yı ikiye bölen Colin Kaepernick yer alıyor. İki hafta sonunda hiçbir takım ile görüşme bile yapmayan Kaepernick’in durumu ile ilgili konuşan son isim, yeni Başkan Donald Trump oldu.

Geçen sezona yedek başlayarak sahadaki performanslarından çok milli marşta ayağa kalkmayarak yaptığı protestosu ile gündeme oturan ve ülkemizde de gazetelere çıkan Kaepernick, San Francisco 49ers ile olan sözleşmesini feshederek yeni bir takım aramaya başlamıştı.

Louisville/Kentucky’de yaptığı konuşmada Kaepernick’in durumuna değinen Başkan Trump, “Bugün okuduğum makalede NFL patronlarının onu takımlarına almak istemediği çünkü benim atabileceğim tweet’lerden korktukları yazıyordu. Ben de bunu Kentucky halkına söylerim diye düşündüm çünkü siz, bayrağımıza saygı gösteren insanları seversiniz.” dedi.

Trump’ın spor dünyasıyla olan yakın ilişkilerini düşünürsek takım sahipleri gerçekten Trump’ın tepkisinden çekiniyor olabilir. Örneğin geçen hafta Kaepernick yerine Josh McCown’ı seçen New York Jets’in sahibi Woody Johnson, Trump’ın çok yakın arkadaşı ve Başkan’ın “İngiltere elçim” dediği isim. Trump’ın ayrıca Patriots’ın sahibi Robert Kraft ve Tom Brady ile de sıkı dostlukları olduğu biliniyor.

Öte yandan, 2016 Kasım’ında gerçekleştirilen başkanlık seçimleri öncesi NFL takım sahipleri, Trump’ın aday olduğu Cumhuriyetçi Parti’ye sekiz milyar doların üzerinde finansman sağlarken Demokrat Parti’ye yapılan bağış, 200 milyon doları bile geçemedi.

Geçen hafta NFL dünyasında, bundan sonra milli marşlarda ayağa kalkacağını açıklayan Kaepernick’in siyasi görüşleri yüzünden mi kötü oyunu yüzünden mi takımsız kaldığı tartışmaları ile geçti.

Konu ile ilgili yorum yapan otoritelerden beyaz olanları hemen hemen istisnasız olarak kötü performansları sebep gösterirken siyahi yorumcular ise bu durumu, Kaepernick’in azınlıklara eşitlik istediği protestolarına bağladı. Bakalım “Kaepernick günün birinde şampiyon olacaktır!” diyen Jim Harbaugh’a inanıp şansını deneyecek bir takım ne zaman ortaya çıkacak?