Washington Redskins, oyun kurucusu Kirk Cousins’a özel franchise tag’i koyarak, başarılı oyuncuyu bir yıl daha takımda tuttu. Franchise tag sayesinde, NFL takımları serbest kalacak oyuncusunu bir yıl daha takımda tutabiliyorlar. Oyuncunun alacağı bir yıllık maaş ise o pozisyonda oynayan en çok kazanan beş oyuncunun ortalaması oluyor.

Redskins, Cousins’e özel franchise tag koyarak diğer takımların, Washington Redskins’ten izin almadan oyuncu ile kontrat görüşmesi yapmasının da önüne geçti. 28 yaşındaki oyuncunun 2017 sezonu için maaşı da böylece 23.94 milyon dolar olmuş oldu.

Her ne kadar Cousins’in 23.94 milyon dolar etmeyecek bir oyun kurucu olduğu gerçeği ortada olsa da, Redskins iki yıldır quarterback’ini franchise tag ile takımda tutarak ona uzun vadeli bir kontrat vermekten kurtuluyor.

Normalde oyuncular, franchise tag altında oynamak istemeyip uzun vadeli kontratlar kovalarken, Cousins halinden oldukça memnun. Oynadığı pozisyon olan quarterback’lerin ligin en çok kazanan oyuncuları olması sebebiyle Cousins, iki sezonda neredeyse 44 milyon dolar garanti para almış olacak. Bu da onun seviyesinde bir oyun kurucunun uzun vadeli bir sözleşmede aşağı yukarı alacağı garanti paraya eş geliyor.

Takımın head koçu Jay Gruden, yaptığı açıklamada, Redskins ile Cousins’in uzun vadeli bir kontrat için de görüşeceğine inandığını söylese de şu anda taraflar hallerinden memnun. Hatta Kirk Cousins’in San Francisco 49ers’a takas olacağı söylentileri bile gündemde.

İki sezondur Redskins’in tüm maçlarında as quarterback olarak sahaya çıkan Kirk Cousins, geçtiğimiz sezon 16 maçta 4,917 yard pas, 25 touchdown pası ve 12 interception ile oynamıştı. Cousins’in bu performası, Dallas Cowboys ve New York Giants’ın domine ettiği NFC East grubunda Redskins’i playoff’a taşımaya yetmemişti.