Geçen hafta NFL’in en iyi cornerback’lerinden kabul edilen Darelle Revis ve başarılı hücum hattı oyuncusu Nick Mangold ile yollarını ayıracağını duyuran Jets, hayal kırıklığı ile biten sezon sonrası yeni bir kemik kadro oluşturmaya karar verdi.

Verdiği radikal kararlarla yeniden yapılanma sürecine girdiğini belli eden New York Jets’in son hamlesi, yıldız wide receiver’ı Brandon Marshall’ı takımdan kesmek oldu. Marshall’ın kendi talebi sonucu yapıldığı açıklanan hamle, yeni sezonun resmi başlangıcı olan 9 Mart’ta resmiyet kazanacak.

Marshall’ı 2015 yılında Chicago Bears’dan takas eden Jets, yıldız oyuncudan ilk sezonunda harika bir performans elde etmişti. İlk sezonunu 109 pas, 1503 yard ve 14 touchdown ile tamamlayan Marshall, bu kategorilerin hepsinde takım rekorlarını kırmıştı.

Ancak ikinci senesinde oyun kurucu pozisyonundan istediği verimi alamayan Marshall, bunun sonucunda seneyi sadece 788 yard ve üç touchdown ile bitirmişti. Önümüzdeki ay 33 yaşına basacak olan oyuncuyu kadrosundan çıkaran Jets, böylece önümüzdeki yılın salary cap’inden 7.5 milyon dolar tasarruf etmiş olacak.

Kariyerinde dört farklı takım dolaşan Marshall’ın henüz bir playoff maçına çıkmışlığı yok. Altı defa Pro-Bowl’a seçilen oyuncu, son 10 yılda en çok pas yakalayan (921 pas) ve yard kazanan (11.752 yard) oyuncu konumunda.

Büyük ihtimalle iyi oyun kurucusu olan ve Super Bowl hedefleri olan bir takıma gitmek isteyecek olan Marshall’ın bunun için ise yıllık ücretinde indirim yapması gerekebilir. Geçen yıla kadar NFL’in en önemli hücum silahlarından biri olan yıldız oyuncu, doğru oyun kurucuyu bulabilirse yeni takımına Super Bowl yolunda çok büyük katkı sağlayabilir.