Geçen sezonu şampiyon bitirmekle yetinmeyerek, kadrosuna kattığı Brandin Cooks ve Kony Ealy gibi isimlerle yeni sezon öncesi transfer döneminin de şampiyonu olan New England Patriots’tan bir transfer daha geldi. Başka takımlarda beklentileri karşılayamayan oyuncuları alarak kurduğu sistem içinde yıldız haline getiren Bill Belichik’in son numarası, running back Rex Burkhead olacak.

2013 NFL Draftı’nın altıncı turunda Cincinnati Bengals tarafından seçildikten sonra dört sezon Bengals forması giyen 1990 doğumlu oyuncu, New England Patriots ile bir yıllığına anlaştı. 1.1 milyon dolar sözleşme primi alacak olan Burkhead’in sözleşmesinin toplam değeri ise 3.15 milyon dolar.

Geçen sezonu Bengals çatısı altında Jeremy Hill ve Giovani Bernard’ın arkasında üçüncü running back olarak geçiren Burkhead, bulduğu kısıtlı sürede şansını çok iyi değerlendirmişti. Sezonun son çeyreğinde, Hill ve Bernard’ın sakatlık dönemlerinde süresi artan Burkhead, özellikle 17. hafta mücadelesinde 119 yard ve iki touchdown ile oynayarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Off-season döneminde Los Angeles Rams ile anlaşmadan önce Bengals hücum hattının yıldızı olan Andrew Whitworth da maçtan sonra yaptığı açıklamada Burkhead ile ilgili “Ne kadar iyi oynayabileceğini bugün gösterdi. İstediği her takımda oynayabilecek becerilere sahip.” diyerek eski takım arkadaşına duyduğu güveni dile getirmişti.

Dört yıllık kariyerinde sadece 87 defa top taşıyan genç oyuncu, geçen sezonun en verimli running back’lerinden biri olarak öne çıktı. 2016 yılını 18 touchdown ile tamamlayarak bu kategoride NFL’in zirvesine oturan LeGarette Blount’n yerini doldurabilecek yeteneğe sahip olan Burkhead, özellikle gol çizgisine yakın yerlerde faydalı olabilir. Artık önlerinde sayılı sezonları kalan Belichik-Brady ikilisi bakalım Burkhead’e de bir yüzük kazandırabilecek mi?