Adı draft’a girmeden iki sene önce NFL çevrelerince konuşulmaya başlanan running back Leonard Fournette, 2017 NFL Draftı’nın dördüncü sırasından Jacksonville Jaguars’ın yolunu tuttu.

Louisiana State Üniversitesi’nin yıldızı Fournette, geride bıraktığımız iki yılda ilk turdan seçilen Todd Gurley, Melvin Gordon, Ezekiel Elliott gibi isimlere rağmen son yıllarda NFL’e giren en dominant running back olarak gösteriliyordu. Genç oyuncunun benzetildiği isim ise NFL tarihinin en iyi running back’lerinden biri olan Adrian Peterson!

Seçim sonrası açıklamalarda bulunan 22 yaşındaki oyuncu, Jaguars için “Maçların kaderini değiştiren birini aldınız. Draft’ın en iyi running back’i sizde!” diyerek oldukça iddialı konuştu.

Fournette aynı zamanda son 10 yılda ilk beş sıra içinde seçilen dördüncü running back oldu. 2007 yılından beri ilk beşten seçilen running back’ler sadece Trent Richardson, Darren McFadden ve Ezekiel Elliott idi.

Bu seçim aynı zamanda Jacksonville Jaguars’ın elindeki diğer running back’leri nasıl kullanacağı sorularını da beraberinde getirdi. Jaguars’ın elinde halihazırda 2015 NFL Draftı’nın ikinci turundan büyük umutlarla seçtiği T.J. Yeldon ve geçtiğimiz off-season’da New York Jets’ten transfer ettiği Chris Ivory bulunuyor.

Jags’in bu isimlere rağmen geçtiğimiz sezon ligin en az skor üreten koşu hücumlarından birine sahip olması, takımı Fournette’e yönelmesindeki sebep olarak gösteriliyor.

LSU Tigers’ta geçirdiği üç sezonda 3,830 yard koşu 40 touchdown’a imza atan Fournette’in bu performansını NFL’e taşıması ihtimali ise şimdiden herkesi oldukça heyecanlandırmış durumda!