NFL, 2017 sezonunun başlamasına beş aydan kısa bir süre kala 256 maçlık normal sezon fikstürünü açıkladı. Amerikan futbolu severler, açılış maçında tıpkı geçtiğimiz sezon olduğu gibi son Super Bowl’un iki finalistinin oynamasını beklerken lig yönetimi, 7 Eylül Perşembe günü oynanacak olan ilk karşılaşmayı New England Patriots – Kansas City Chiefs olarak tayin etti.

İlk haftanın diğer önemli maçlarına baktığımızda karşımıza ilk olarak 10 Eylül Pazar günü oynanacak olan Seattle Seahawks – Green Bay Packers eşleşmesi çıkıyor. 2014 sezonunun açılış maçında karşı karşıya gelen iki takım arasında gülen taraf, 36-16’lık skorla o sezona “son şampiyon” unvanıyla çıkan Seahawks olmuştu. Ancak o maçın rövanşı, 2014’ün aksine bu sefer Green Bay de oynanacak.

Haftanın bir diğer kayda değer maçı ise New York Giants ve Dallas Cowboys arasında Cowboys Stadyumu’nda oynanacak. 2016 sezonun ilk haftasında iki güçlü NFC Doğu ekibi yine Dallas’ta kozlarını paylaşmış ve Cowboys üç mağlubiyetle kapattığı sezonun ilk yenilgisini, wide receiver’ı Terrance Williams’ın son saniyede saha kenarına çıkıp işi kicker Dan Bailey’e bırakmak yerine topu içeride tutmayı tercih ederek yaptığı büyük hata sonucu 20-19’luk skorla Giants’tan almıştı.

Öte yandan Dak Prescott ve Ezekiel Elliot öncülüğünde rüya gibi bir sezon yaşayarak NFC’yi lider bitiren Cowboys, sezon içerisindeki karşılaşmada da Giants’ın bileğini bükememişti.

Super Bowl’un rövanşını bekleyenler için ise kaybedilmiş hiçbir şey yok! Nitekim 28-3’lük skordan şampiyonluğu kaptıran Atlanta Falcons, yedinci hafta bu yüz kızartıcı durumdan bir nebze olsun kurtulabilmek için New England Patriots’a konuk olacak.

NFL 2017 sezonu, sadece Super Bowl’un değil konferans finallerinin rövanşlarına da sahne olacak. 2016 NFC finalinde Atlanta Falcons’a karşı 44-21’lik skorla dağılan Green Bay Packers, 2017 sezonun ikinci haftasında bir kez daha Georgia Dome’un yolunu tutacak. Sezonun bitimine iki hafta kala ise New England Patriots, AFC finalinde devirdiği Pittsburgh Steelers deplasmanına çıkacak.

NFL’in hazırladığı 2017 sezonu fikstürünün en ilginç yönü ise şüphesiz Cleveland Browns ve Jacksonville Jaguars’a hiç prime time maçının verilmemesi oldu. Yani bu iki takım önümüzdeki sezon, ne Perşembe ne Pazar ne de Pazartesi gecesi maça çıkacaklar.

Geride bıraktığımız sezon reytinglerde ciddi bir düşüş yaşayan NFL, görece ligin altında kalan bu ekipleri reyting deposu prime time’dan uzaklaştırarak mantıklı bir adım atmışa benziyor. Ayrıca bu durum, iki takım için de iyiye yorulabilir. Nitekim hem Jaguars hem de Browns, Perşembe ve Pazartesi maçlarında yer almayacaklarından kısa aralıklarla iki maça çıkmak zorunda kalmayacaklar.

Bununla birlikte iki takım da NFL’in Perşembe Gecesi Futbolu için zorunlu tuttuğu Color Rush formalarını 2017’de giymeyecek. Bu özellikle, baştan aşağı hardal rengi Color Rush formaları ile izleyenleri Amerikan futbolundan soğutan Jaguars ve Jagaurs taraftarları için iyi bir haber. Takımın quarterback’i Blake Bortles da durumdan memnun gözüküyor ki fikstürü öğrendikten sonra yaptığı ilk açıklamada “Zaten hardal rengi formalardan nefret ediyordum.” ifadelerini kullandı.