2003 yılında Dallas Cowboys çatısı altında başladığı profesyonel kariyerini bu sezon sonlandıran ve adını sadece Cowboys’un değil Dallas şehrinin efsaneleri arasına yazdıran Tony Romo, bir günlüğüne Dallas Mavericks forması giyerek maça çıktı!

Mavericks’in bu sezonki son iç saha maçı olan ve Denver Nuggets ile oynanacak mücadele için Mavericks forması giyen Romo, takımın sahibi Mark Cuban’ın tüm çabalarına rağmen geçen sezon Cowboys formasıyla olduğu gibi bu maçı da yedeklerden izlemekten kurtulamadı.

NBA’in patronu Adam Silver ile maçtan önce görüştüğünü söyleyen Cuban, “Silver’a ne yapacağımı söyledim ve bunun için istersen ceza kesebilirsin dedim.” açıklamasını yaparak Romo’yu kısa bir süre için de olsa oynatmaya çalıştığını açıkladı.

Mavericks’in 109-91’lik yenilgisiyle biten maçtan sonra konuşan head koç Rick Carlisle ise “Sırf kısa bir süre oynatmak için sözleşme imzalamak biraz aşırıya kaçmak olurdu. Öncelikle kendisi bir futbolcu ve NBA’de oynamaya hazır değil. Ayrıca sözleşme imzalamak için bir sürü sağlık kontrolünden ve saatlerce süren muayenelerden geçirmeye de bence değmezdi.” diyerek Romo’nun neden sahaya çıkmadığına açıklık getirdi.

Carlisle ayrıca Romo ile ilgili olarak “Dallas’ın önemli sporcularının taşıdığı tüm özelliklere sahip. Asla pes etmiyor, sakat olmasına rağmen oynamaktan kaçmıyor ve kazanmasını biliyor. Mavericks’in harika bir destekçisi olurken Mark’a, Dirk’e (Nowitzki) ve bana çok önemli bir dost oldu. Bu yüzden bunu yapmayı kabul etmesi bizi çok mutlu etti.” dedi.

Maç günü en küçük oğlu ve kuzeniyle sabah dokuzda stada gelen Romo, Mavericks kadrosuyla birlikte Nuggets’ın hücum setlerini ve savunma rotasyonlarını çalıştıkları bir film seansına katıldı. 10.30’da Mavericks’in #9 numaralı formasını giyerek takım fotoğrafı çektiren Romo, daha sonra antrenman formasını giydi ve yeni takım arkadaşlarıyla şut antrenmanı yaptı.

Maçtan önce tıpkı bir Maverick gibi anons edilerek sahaya çıkan Romo, çok kısa bir konuşma yaptıktan sonra kenardaki yerini aldı ve maçın kalanını kenardan takip etti. Cowboys formasıyla Dallas’da geçirdiği yıllar boyunca pek çok Mavericks maçına katıldığını ve sıkı bir taraftar olduğunu söyleyen Romo, maçtan sonra yaptığı açıklamada “Sanki hepsi 2.15 boyunda gibi. Onların yanında kaplumbağa gibi kaldım. Onlar çok yetenekli ve özel bir grup.” dedi.

Romo’lu Mavericks’i izlemeye normalden çok daha fazla basın mensubu gelirken eski takım arkadaşları da kendisini yalnız bırakmadı. Yıllar içinde Romo’nun hem saha içinde hem de saha dışında en büyük destekçisi olan tecrübeli tight end Jason Witten başta olmak üzere Romo’nun eski formalarından birisini giyen Ezekiell Elliott ve pek çok Cowboy, maçı kenardan takip etti.