Üniversiteler Süper Ligi ve 1. Ligi, geride bıraktığımız hafta sonu yarı final heyecanına sahne oldu. İki ligde boy gösteren toplam sekiz takım, 28-29 Nisan tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek olan finallere adını yazdırmak için kıyasıya mücadele ederken Süper Lig’de Sakarya Tatankaları ve Anadolu Rangers, 1. Lig’de ise Boğaziçi Sultans ve DEÜ Efeler final biletini alan ekipler oldu.

Süper Lig’de ilk yarı final müsabakası 22 Nisan Cumartesi günü, geride bıraktığımız sezon finalde Sakarya Tatankaları’na kaybeden Anadolu Rangers ve İTÜ Hornets arasında oynandı. Zorlu karşılaşmada Eskişehir ekibi, Hornets’e 20-14’lük skorla üstünlük sağlayarak bir kez daha finalde mücadele etmeye hak kazandı.

İkinci finalisti belirleyecek olan maçta ise Sakarya Tatankaları, evinde Gazi Warriors’ı ağırladı. Son şampiyon, yarı finalde Yeditepe Eagles’ı deviren Warriors karşısında 27-12’lik skorla galibiyete ulaştı ve unvanını koruma yolunda bir önemli adım daha attı.

Bu sonuçlarla Üniversiteler Süper Ligi’nde finalin adı bir önceki yıla göre değişmezken, şampiyonu belirleyecek olan müsabakanın tarihi ise 30 Nisan Pazar olarak belirlendi.

Üniversiteler 1. Ligi’nde gruplarını namağlup lider tamamlayan dört takım, bu başarılarını takiben önümüzdeki sezonu Süper Lig’de geçirmeyi garantilemişlerdi. Ancak ligin nihai sıralamasını belirleyecek olan karşılaşmalar oynanmaya devam ediyor.

Bu kapsamda çapraz eşleşmeler sonucu belirlenen yarı final eşleşmelerinin ilkinde A Grubu’nun lideri Boğaziçi Sultans, C Grubu’nda ipi göğüsleyen Afyon Kocatepe Victory Walkers’ı Uçaksavar Sahası’nda ağırladı. Zorlu mücadelede Sultans, geriye düşmesine rağmen Victory Walker skarşısında 22-8 galip gelerek İzmir’deki finale adını yazdırdı.

B Grubu lideri Ankara Cats ve D Grubu lideri DEÜ Efeler’in karşılaştığı mücadelede ise Efeler, Ankara deplasmanından 39-3’lük rahat bir galibiyetle dönmeyi başardı ve sezon başında okuldan ödenek alamadığı için büyük sıkıntılar yaşayan hatta kapatılma noktasına gelen takım, büyük bir başarı hikayesine imza atıp finalde Sultans’ın rakibi oldu.

Süper Lig ve 1. Lig’de final heyecanı yaşandığı hafta sonunda bir önemli karşılaşma da THK Anka ve Kocaeli Sharks arasındaydı. İki takımın mutabakatı sonrası 23 Nisan Pazar gününe ertelenen bu play-out mücadelesinde Anka, Sharks’a sayı imkanı vermedi ve 26-0’lık skorla zafere uzanarak lige tutundu; Sharks ise 1. Lig’e düştü.

Oynanan beş karşılaşmada da sahada mücadele eden takımlarımızı tebrik ediyor ve önümüzdeki hafta İzmir’de final müsabakasına çıkacak olan ekiplerimize başarılar diliyoruz.