Kulüpler 1. Ligi’nde altıncı hafta, 6-7 Mayıs tarihlerinde oynanan dört mücadeleyle tamamlandı. Normal sezonun üçüncüsünü belirleyecek olan haftanın maçında kıran kırana bir mücadele sergilenirken gülen taraf İTÜ Hornets oldu!

Cumartesi günü oynanan açılış maçında ODTÜ Falcons ve Sakarya Tatankaları, kozlarını Sakarya’da paylaştı. İlk haftalarda Yeditepe Eagles ve İTÜ Hornets’i mağlup ederek ikincilik koltuğunu çoktan sağlama alan Tatankalar, Falcons karşısında rahat götürdüğü karşılaşmayı 38-0’lık skorla kazanmayı başardı ve bu sezonki beşinci galibiyetine ulaştı, Falcons ise iki galibiyette kaldı.

Haftanın bir diğer mücadelesinde ise lig lideri Koç Rams, Ankara’da Gazi Warriors deplasmanına çıktı. Rams, sahadan 48-14’lük skorla galip ayrılarak matematiksel olarak da normal sezon liderliğini garantiledi. Sezonun galibiyete hasret tek takımı Warriors ise üst üste altıncı yenilgisini aldı.

Bu haftaya kadar tek galibiyetini Ankara’da ODTÜ Falcons’a karşı alan Boğaziçi Sultans ise bir Ankara maçında daha kazanmayı başardı ve Hacettepe Red Deers’ı 35-0’lık skorla mağlup ederek ikinci galibiyetini elde etti. Beşinci hafta, Rams karşılaşmasına eksik kadroyla çıktığı için ligden düşme yaptırımı ile karşılaşması gündemde olan Red Deers ise bu mağlubiyetle, böyle bir yaptırıma gerek kalmadan sezonu son ikide bitirmeye bir adım daha yaklaştı.

Haftalardır beklenen Eagles – Hornets mücadelesi ise 7 Mayıs Pazar günü Eagles’ın ev sahipliğinde oynandı. Beklentileri boşa çıkarmayan mücadelede, iki takım da normal sezon üçüncülüğü için varını yoğunu ortaya koydu ve sonuçta 20-17’lik skorla gülen Hornets, önümüzdeki hafta büyük bir aksilik yaşamadığı takdirde normal sezonu üçüncü bitirme yolunda çok rahatladı.

13-14 Mayıs tarihlerinde oynanacak olan son hafta karşılaşmalarında ise Hornets evinde Falcons’ı ağırlayacak, Sakarya Tatankaları ve Hacettepe Red Deers mücadelesi Sakarya’da oynanacak. Haftanın en zevkli geçmesi beklenen mücadelesinde ise yarı finalin provası yapılacak ve Eagles ile Rams karşı karşıya gelecek. Son karşılaşma ise Boğaziçi Sultans ve Gazi Warriors arasında oynanacak.