Kansas City Chiefs’in serbest bıraktığı wide receiver Jeremy Maclin, son birkaç gün içerisinde Philadelphia Eagles, Buffalo Bills ve Baltimore Ravens görüşmüştü. Yıldız oyuncu, bu üç takım arasında tercihini Baltimore ekibinden yana kullandı ve Ravens ile iki yıllık sözleşme imzaladı.

2015 sezonu öncesinde Chiefs’ten 55 milyon dolarlık dev bir kontrat alan ancak henüz kontratının ikinci senesinde takımla yolları ayrılan Maclin yeni takımı Ravens’ta, 2016 sezonunu takiben emekliliğini açıklayan tecrübeli wide receiver Steve Smith Sr.’ın yerini doldurmaya çalışacak.

Maclin, serbest kaldıktan sonra Philadelphia Eagles’tan eski takım arkadaşı LeSean McCoy’un büyük bir destek görmüştü. Tıpkı Maclin gibi 2015 sezonunu öncesinde Philadelphia’dan ayrılan ve Buffalo Bills’in yolunu tutan yıldız running back, 29 yaşındaki wide receiver’ı Bills formasıyla görmek için elinden geleni yapacağını açıklamıştı.

Bills’e ek olarak altı sezon formasını giydiği Eagles ile de görüşen Maclin ise wide reeiver pozisyonunda önemli bir açığı bulunan Ravens’ın yolunu tuttu.

Nitekim, Smith Sr.’ın gidişi ile birlikte kariyerinin son baharını yaşayan Mike Wallace ve ilk tur hype’ını bir türlü yakalayamayan Breshad Perriman’ın ellerine kalan Baltimore ekibi, buna ek olarak geçen hafta tecrübeli tight end’i Dennis Pitta ile de yollarını ayırarak adeta elinde pas yakalayacak güvenilir bir oyuncu bırakmamıştı.

Serbest oyuncu piyasası açıldığında Brandon Marshall ve Pierre Garcon gibi isimlerle görüşen ancak veteran’lardan beklediği yanıtı alamayan Ravens, sekiz yıl sonra ilk kez bir draft’ta wide receiver seçmeyerek adeta böyle bir bomba patlatacağının izlenimini vermişti.

2009 sezonunda Eagles ile başladığı NFL macerasında, Philadelphia formasıyla her sezon 1000 yard’ı kovalayan Maclin 2014 sezonunda 1318 yard pas tutup 10 kez de end zone’da topla buluşarak sükse yapmış ve bu performansını da Chiefs’ten aldığı 55 milyon dolarlık kontratla taçlandırmıştı.

Ancak, Patrick Mahomes II başta olmak üzere henüz bazı çaylaklarıyla sözleşme imzalamamış olan Chiefs, geçtiğimiz hafta salary cap’ini rahatlatmak için kontratının üçüncü yılına girecek olan Maclin’i serbest bırakmış ve cap’inde 10 milyon dolarlık yer açmıştı.

Off-season döneminde, piyasanın en gözde safety’lerinin başında gelen Tony Jefferson’ı kapan Ravens, böylece hücum tarafında da önemli bir hamleye imza atmış oldu. Son iki sezondur playoff’lardan uzak kalan takım, bu sezon yeni yıldızları ile AFC Kuzey’de fırtınalar estirebilecek mi?