Jacksonville Jaguars tam dokuz sezondur playoff’a kalamıyor ve hatta altı sezondur da beş galibiyetin üzerine çıkamıyor ki 2016 off-season’ında serbest oyuncu piyasasında büyük paralar harcayıp mükemmele yakın da bir draft geçirdikten sonra playoff adayları arasında gösterilen takım, 2016 sezonunu sadece üç galibiyetle tamamlayarak büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.

Bu off-season’da ise takımla iki AFC Konferans Finali oynayan Tom Coughlin’i futbol operasyonlarının başına geçiren Jaguars, tıpkı 2016’da olduğu gibi serbest oyuncu piyasasında bu yıl da terör estirerek Calais Campbell, A.J. Bouye ve Barry Church gibi piyasanın en çok rağbet gören oyuncularıyla anlaşmıştı.

Bütün bu gelişmelerin ardından, son beş sezona “Bu sene, o sene” gibi iddialı bir sloganla çıkan ve her sezon sonunda da “Ne bu sene, ne de o sene” izlenimi yaratan takım, uzun yıllar sonra ilk kez NFL’de kendini kabul ettirmeye bu kadar yakın gözüküyor.

Öyle ki takımda yaratılan sinerji de her sezon olduğu gibi oyunculara özgüven aşılıyor. Ancak bu özgüvenin dozunu biraz fazla kaçıran defansif tackle Malik Jackson, son verdiği demecinde takımın winning season yaşayacağını değil, playoff’a kalacağını hiç değil, Jaguars’ın Super Bowl LII’de şampiyonluğa ulaşacağını iddia etti!

2016 serbest oyuncu piyasasının en değerli oyuncusu olarak Jaguars ile altı yıl 85 milyon dolara sözleşme imzalayan Jackson’ın bu iddiasına verdiği dayanak ise 7-8-1’lik derecesiyle geçtiği 2014 sezonundan sonra 2015’te sadece bir maç kaybeden ve Super Bowl 50 oynama başarısı gösteren Carolina Panthers’ın hikayesi.

Nitekim Jackson, konuyla ilgili olarak “Panthers bunu başardı. Eğer onlar böyle bir geri dönüş yaptıysa biz de yapabiliriz. Ancak biz, sadece Super Bowl oynamakla kalmayıp şampiyon da olacağız.” ifadelerini kullandı.

Jackson açıklamalarının devamında ise “Oldukça özgüvenliyim. Bir önceki sezona göre bambaşka şeyler hissediyorum. Off-season’da kadroya muhteşem oyuncular katıldı ve bu oyuncuların hepsi Jacksonville’e ‘Ben bu takımı başarıya taşıyabilirim, her şeyi değiştirebilirim.’ düşüncesiyle geldi.” derken “Kendimizin farkında olarak geçireceğimiz bu sezonda Super Bowl şampiyonluğuna ulaşacak ve ilerleyen yıllarda da 16-0’ı yakalayacağız.” gibi daha büyük iddialara da yer verdi.

3-13’lük bir sezondan çıkan Jaguars’ın, Jackson’ın iddia ettiği yerlere gelebilmesi için bir hayli zaman varmış gibi duruyor. Ancak biz yine de sahip olduğu bu sınır tanımayan özgüveninden ötürü kendisini takdir ediyoruz.