Buffalo Bills, geçtiğimiz sezon Detroit Lions forması giyen tecrübeli wide receiver Anquan Boldin ile anlaştı. Takım, sözleşmenin bir yıllığına 2.75 milyon dolar değerinde olduğunu açıklarken, Boldin’in primlerle 1.25 milyon dolar daha kazanabileceğini belirtti.

 

36 yaşındaki Boldin’in Buffalo Bills’te Sammy Watkins’in ardından ikinci wide receiver olması bekleniyor. Yıldız oyuncunun bu pozisyon için mücadele edeği isimler ise veteran Andre Holmes ve ikinci turdan seçilen Zay Jones olacak.

Hazırlık maçları başladıktan sonra gerçekleşen bu transfer ile ilgili konuşan Buffalo Bills genel menajeri Brandon Beane, Boldin’in alacağı sürelere ilişkin,“O kadro derinliği sağlamak ve bize yardım etmek için burada. Her şeyi yapmak için mücadele edecek. Herkesin görevi sahaya çıkmak ve formayı kapmak için mücadele etmek. Benim görevim kadroyu geliştirmeye yarayacak oyuncuları getirmek. Gerisi hücum koçu Rick Dennison, head koç Sean McDermott ve receiver koçu Phil McGeoghan’a kalmış” dedi.

“Uzun süredir Anquan’ın hayranıyım” diyen Beane, bu transferin takımın diğer receiver’larını etkilemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Boldin, Buffalo Bills’in oyun kurucusu Tyrod Taylor ile 2011 ve 2012 yıllarında Baltimore Ravens’ta beraber forma giymişti. O dönemde Boldin takımın yıldız wide receiver’ı iken Taylor, Joe Flacco’nun arkasında yedeklik yapıyordu.

Kariyerinin 15. sezonuna girecek olan yıldız oyuncu, 13,779 yard ile NFL tarihinin en fazla yard pas tutan oyuncuları arasında 14. sırada bulunuyor. Boldin aynı zamanda 1,076 pas yakalamayla bu alanda NFL tarihinde dokuzuncu sırada.

 

Daha önce Arizona Cardinals, Baltimore Ravens, San Francisco 49ers formaları giyen Anquan Boldin, geçtiğimiz sezonu Detroit Lions forması ile geçirmişti. Boldin her ne kadar eski dominant günlerinden uzak gözükse de sekiz touchdown pası tutarak bu alanda takım lideri olmuştu.

Üç defa Pro Bowl olan oyuncu Buffalo Bills kadrosuna seviye atlatacak bir transfer olmasa da geçtiğimiz sezon pas hücumunda sıkıntılar yaşan ekipte öne çıkacak isimlerden biri olacak gibi gözüküyor…