Tecrübeli wide receiver Anquan Boldin, Buffalo Bills’e transfer olduktan sadece iki hafta sonra emekli olma kararı aldığını açıkladı. 37 yaşındaki oyuncu yeni takımıyla sadece bir hazırlık maçına çıkmıştı.

14 sezonluk NFL kariyerini sonlandıran Boldin, bu kararı almasının ardında yatan sebepleri NFL Network’ten Cole Wright’a anlattı. Boldin, insan haklarına yönelik çalışmalara yönelmek için emekli olduğunu ve insanlara yardım etmenin kendisinin bir görevi olduğunu dile getirdi.

“Benim için, bu ülkede olsun ya da olmasın, her zaman hayatımın görevi insanlara çeşitli yollardan yardım etmek olmuştur. Son yıllarda cezai adalet reformuna odaklanmıştım. Polis ve halk arasındaki ilişkinin gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyordum.” diyen Boldin, “Ülke olarak şu anda içinde bulunduğumuz bölünmüşlük kalbimi kırıyor ve bence bu şekilde olmamalıyız.” şeklinde konuştu.

Boldin, aynı zamanda NFL oyuncuların Amerikan milli marşı esnasında yaptıkları protestoların da insanların yaşadıkları sıkıntılara bir cevap niteliğinde olduğunu sözlerine ekledi.

Kariyerinde Baltimore Ravens ile kazandığı bir Super Bowl yüzüğü bulunan yıldız oyuncu, saha dışında yaptığı sosyal sorumluluk çalışmaları sebebiyle 2015 yılında Walter Paytın Yılın Adamı ödülüne layık görülmüştü.

Kariyerinin başlarında NFL’in önemli yıldızları arasında yer alan oyuncu, NFL tarihinin en fazla yard tutan 14. oyuncusu olarak kramponlarını asmış oldu. 14 sezonda 1,076 pas tutan Boldin, 13,779 yard kat edip 82 touchdown yapmıştı. Boldin, sırasıyla Arizona Cardinals, Baltimore Ravens, San Francisco 49ers ve Detroit Lions formaları giymişti.