Cleveland’ın yıllardır başarıya hasret takımı Browns’ta geçen yıl Hue Jackson’ın gelişiyle başlayan olumlu hava devam ediyor. Bu yıl yapılan draft’ta seçtikleri kaliteli oyuncularla taraftarlarını heyecanlandıran Browns, koç Jackson’ın yaptığı açıklama ile beklentileri doğruladı…

Geçen hafta oynanan üçüncü hazırlık maçına ilk 11’de başlayan çaylak oyun kurucu DeShone Kizer, yılın ilk resmi mücadelesinde de sahaya takımının başında çıkacak.

Yeni sezon öncesi Houston Texans’tan oyun kurucu Brock Osweiler’ı transfer ederek herkesi şok eden Browns yönetiminin, hazırlık kampındaki performanslar sonrası formayı Kizer’a vermekten başka çaresi kalmamıştı. Geçen hafta 93 yard ve bir top kaybı ile oynamasına rağmen koçundan övgü alan Kizer hakkında konuşan koç Jackson, “Gösterdiği hazırlık süreciyle oynamayı hak etti. Takım arkadaşlarının da saygısını kazanan bir çalışma ahlakına sahip. Bu disiplinin sahada da meyvesini vereceğini ve bizi başarıya taşıyacağını umuyorum. Tabii ki genç bir oyuncu ve öğrenecek çok şeyi var. Sadece oynayarak tecrübe edinebilir ve biz de ona bu şansı vereceğiz.” diyerek Kizer’ın formayı Osweiler’dan aldığını ilan etti.

Geçen sezonun en kötü takımı olarak draft’ta ilk sırayı alan ve kaliteli oyuncular seçen Browns’da umutlar yüksek olsa da kimsenin şampiyonluk gibi bir beklentisi yok. En iyi ihtimalle altı galibiyet alması beklenen Browns’ın başarısındaki en belirleyici oyuncular çaylaklar Myles Garrett ve DeShone Kizer olacak.

İlk iki hazırlık maçına ilk 11’de başlayan ancak gösterdiği performansla formayı kaybeden Brock Osweiler için ise takas söylentileri dolaşıyor. Ancak yıllık 16 milyon dolarlık ücreti ile gelen Osweiler için Browns’ın bir takas partneri bulması pek olası gözükmüyor. 53 kişilik kadronun son oyuncuları belirlenirken Oswiler’ın sözleşmesinin feshedilmesi hiç de sürpriz olmayabilir…