Hafta içinde mutsuz olduğu New Orleans Saints’ten altıncı tur draft hakkı karşılığında Arizona Cardinals’a takas olan Adrian Peterson ilk maçında adeta kendinden şüphe edenleri utandırırcasına bir performans ortaya koydu.

Cardinals’a takas olduktan sonra yaptığı açıklamalarda hala oynayabilecek enerjisi olduğunu, dört-beş yıl daha Amerikan futbolu oynayabileceğini söyleyen ve izleyenlere “Beklemede kalın” mesajını yollayan 32 yaşındaki oyuncu, dört gün önce geldiği yeni takımıyla çıktığı ilk maçta 134 yard koşup iki de touchdown’a imza attı!

Arizona Cardinals’ı ligin güçlü savunmalarından birine sahip olan Tampa Bay Buccaneers karşısında 38 – 33’lük galibiyete taşıyan Peterson, henüz takımının açılış drive’ında 54 yard koşup, 27 yardlık touchdown koşusuyla maçın ilk skorunu yaptı.

Üçüncü çeyreğin başında ise yıldız oyuncu 100 yarda ulaşıp ikinci touchdown’ını yapmıştı bile. Bu, ileride Hall of Fame seçilmesine kesin gözüyle bakılan oyuncunun 2015 sezonundan beri 100 yardın üstüne çıktığı ilk karşılaşma oldu.

Geçtiğimiz sezonunun büyük bölümünü sakatlıklarla boğuşarak geçiren All-Day lakaplı oyuncu, sezon sonunda Minnesota Vikings tarafından serbest bırakılıp, uzun süre takım aradıktan sonra New Orleans Saints’in yolunu tutmuştu. Saints ile çıktığı dört maçta fazla süre alamayan Peterson, sürekli mutsuzluğunu dile getirmiş, ardında da geçtiğimiz hafta Arizona Cardinals’a gönderilmişti.

Saints formasıyla dört maçta sadece 81 yard koşabilen Peterson, Cardinals ile ilk maçında böyle bir dev performans sergileyince ister istemez yıldız oyuncunun eski dominant günlerine dönüp dönemeyeceği konuşulmaya başlandı. Şimdilik, kendinden oldukça emin gözüken Peterson bu konuda haklı çıkmışa bekliyor…

Peterson’ın, bu sezon maç başına 51.8 yard ortalamayla oynayan Cardinals koşu hücumunu tekrardan canlandırdığı bir gerçek. Cardinals’ı 3-3 durumuna taşıyarak NFC Batı grubunda takımını yarışın içinde tutan Adrian Peterson’ı, bu sene, aynı maçta dev performanslar gösteren diğer iki veteran yıldız Carson Palmer ve Larry Fitzgerald ile birlikte takip etmek, şüphesiz ki tüm NFL severlere oldukça zevk verecek…