Arizona Cardinals’ın inişli çıkışlı sezonu bu hafta büyük bir darbe daha aldı. Takım, Los Angeles Rams’e İngiltere’de 33 – 0 yenilip adeta bozguna uğrarken, ikinci çeyrekte sakatlanan quarterback Carson Palmer’ın kolunun kırıldığı açıklandı.

Oyundan çıkarken sol kolunu tutan tecrübeli oyun kurucunun, ameliyat olacağı ve sekiz hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Cardinals, sezonun ilk maçında da yıldız koşucusu David Johnson’ı uzun süreli bir sakatlığa kurban vermişti.

Geçtiğimiz hafta Adrian Peterson transferiyle umutlanan Cardinals’ta şimdi Palmer’ın yokluğunda 33 yaşındaki Drew Stanton görevi devralacak. Veteran oyuncu, Rams karşısında 14 pas denemesinin sadece beşinde isabet bulurken, maçı 64 yard, bir interception ve bir fumble ile tamamlayabilmişti.

İki sezon önce AFC Finali oynayıp Super Bowl’un kapısından dönen Cardinals’ta Palmer’ın sakatlığı hem bu sezonun hem de bir dönemin sonu anlamına da gelebilir. Öyle ki 37 yaşındaki Carson Palmer, sezon öncesinde emekli olabileceğinin sinyallerini vermiş ancak 34 yaşındaki wide receiver Larry Fitzgerald ile birlikte son bir şampiyonluk denemesi için bir sezon daha oynama kararı almıştı.

Palmer’ın bu sakatlık sonrası kariyerine nasıl bir yön vereceği henüz bilinmiyor… USC Trojans çıkışlı oyuncu 2004 NFL Draftı’nın ilk sırasından Cincinnati Bengals tarafından seçilmişti. Her ne kadar genel olarak hep ligin iyi quarterback’leri arasında yer alsa da başarılı oyuncu hiçbir zaman kendinden beklenen elit quarterback seviyesine çıkamamıştı.

Yedi sezon Cincinnati Bengals, iki sezon Oakland Raiders forması giyen Carson Palmer, 2013 sezonundan beri formasını giydiği Arizona Cardinals’ta adeta ikinci baharını yaşıyordu. Tecrübeli oyuncu 2015 sezonunda 35 touchdown pası atarak kariyer sezonunu geçirmiş ancak AFC Finali’nde Cam Newton’ın Carolina Panthers’ına yenildikleri karşılaşma sonrası performansında gözle görülür bir düşüş yaşamıştı…