New Orleans Saints, off-season’da büyük bir sansasyon yaratarak transfer ettiği Adrian Peterson’ı sezonun beşinci haftasının ardından Arizona Cardinals’a gönderdi. İleride Hall of Fame’e girmesine kesin gözüyle bakılan Adrian Peterson ile Saints arasında bir türlü uyum sağlanamamıştı.

Yıldız oyuncu geride kalan maçlarda yeteri kadar süre alamadığından şikayet ederken Saints, koşu hücumunda tüm yükü Mark Ingram ve çaylak Alvin Kamara’ya vererek adeta Peterson’ı unutmuştu. Şimdi ise Saints’in Peterson karşılığında Cardinals’tan 2018 NFL Draftı altıncı tur draft hakkını aldığı açıklandı.

Adrian Peterson, takas sonrası yaptığı açıklamada, “Oldukça mutluyum” derken, kısa süren Saints macerasını sadece 27 top taşımada 81 yard ile tamamlamış oldu. Peterson’ın forma giydiği dört maçta saha kenarında mutsuzluğu sürekli yüzünden okunurken, zaman zaman head koç Sean Payton’a gösterdiği tepkiler de gözden kaçmıyordu.

Öte yandan Arizona Cardinals ise genç yıldızı David Johnson sezon başında sakatlanması sonrasında takımın koşu yükünü çekecek bir isim arayışındaydı. Cardinals, bu doğrultuda off-season’da serbest bıraktığı tecrübeli koşucu Chris Johnson ile tekrar anlaşmış ancak beklediğini bulamamıştı.

Bu hamle ile beş sezon önce NFL’in en iyi running back’i konumunda olan Adrian Peterson ve Chris Johnson’ın Cardinals forması altında buluşması kimi NFL severleri heyecanlandırsa da takım Peterson’ın imzasından kısa süre sonra Johnson ile yollarını ayırdığını açıkladı.

NFL tarihinde bir sezonda iki bin koşu yardını geçen ender isimlerden olan Adrian Peterson ve Chris Johnson’ın beraber aynı takımda oynama şansı, Chris Johnson’ın bu transfer sonrası hemen takımdan kesilmesiyle son bulurken şimdi Cardinals koşu hücumu Peterson ile birlikte Andre Ellington’a emanet olacak.

Adrian Peterson’ın Vikings’teki şaşalı günlerine geri dönüp dönemeyeceği herkes tarafından merak edilirken bu hamlenin Chris Johnson’ın kariyerinin sonu mu olup olmadığını bize zaman gösterecek.