San Francisco 49ers takımı tecrübeli linebacker NaVorro Bowman’ı geride bıraktığımız günlerde günü serbest bıraktı.

Niners genel menajeri John Lynch, Bowman’ın serbest bırakılma talebinde bulunduğunu dile getirdi. “NaVorro bu takıma geçtiğimiz 8 yıldır kalbini ve ruhunu kattı. Bu nedenle ona minnet duyuyoruz. Bu süre boyunca, NaVorro ligdeki en iyi takımlardan birinin kilit isimlerinden birisi oldu. Onun hırsı ve oyun tarzı çok zaman geçmeden taraftarların favori oyuncularından biri olmasını sağladı.”

Lynch, “Perşembe akşamı Kyle Shanahan ile birlikte NaVorro ile buluştuk, bu buluşmada konuşulanlardan anladığımız kadarıyla Bowman ve takımın farklı yönlere gitmesinin her iki taraf için de en iyisi olduğuna karar verdik. NaVorro yoluna devam edecek olsa da, o her zaman kırmızı ve altın sarısı renklerini taşımış en iyi oyunculardan biri olacak. Ona ve ailesine her şeyin en iyisini diliyoruz.” açıklamalarını yaptı.

Bu gelişmeyle birlikte 2010 yılında üçüncü turdan seçilen Bowman’ın Bay Area’daki sekiz yıllık yolculuğu sona ermiş oldu. Bowman’ın San Francisco’da hatıralardan silinmeyecek sayısız oyunu var…

2014 yılında dizinden geçirdiği sakatlıktan dolayı tüm sezonu kaçırmasına rağmen, NaVorro’nun 808 tackle, 12.5 sack, dört interception, beş fumble recovery ve 28 pas engelleme kariyer istatistiği bulunuyor. Sakatlıktan döndüğü 2015 sezonu da dahil, Bowman dört kez All-Pro olma onuru yaşamıştı.

2016 sezonunda sakatlanmadan önce sadece dört maça çıkan 29 yaşındaki tecrübeli oyuncu kariyerinin sonuna geldiğini düşünmüş olmalı. Geçen haftaki maçta performansında yaşadığı düşüşlerden sonra Niners da daha genç oyuncuları oynatmaya karar vermişti.

NFL Network Insider’dan Ian Rapoport’un yayınladığı habere göre, Bowman’ın menajeri Drew Rosenhaus ligdeki 31 takıma oyuncusunun takas için uygun olduğunu bildiren mektuplar yollamıştı. Böylece Bowman’ın serbest bırakılması da somutlaştırılmış oldu.

Bowman’ın 30 yaşına sadece bir sene kalmış olması bir yana, sakatlık geçmişi de onun hakkında takımları düşündürecek bir ayrıntı. Hala gelen koşulara karşı dayanıklı olsa da, yetenekli linebacker bu sezon alan savunmasında biraz sıkıntılar yaşamış durumda.

Şimdi kendisi serbest bırakıldığına göre, bakalım kendisi hangi koşu savunmasına ihtiyaç duyan takım yıldız oyuncunun peşine düşecek…