17 yıllık playoff hasretini sonlandırmayı amaçlayan Buffalo Bills, takas süresinin dolmasına saatler kala Carolina Panthers’ın yıldız wide receiver’ı Kelvin Benjamin’i kadrosuna kattı. Bills, Benjamin için Panthers’a 2018 NFL Draftı’nda üçüncü ve yedinci tur seçim haklarını verdi.

Şu anda 5-2 konumunda AFC’nin en çok maç kazanan dördüncü takımı olan Buffalo Bills’in genel menajeri Brandon Beane, 2014 yılında Benjamin 28. sıradan seçilirken Panthers’ın yönetiminde yer alıyordu. Bills’in head koçu Sean McDermott ise o dönem Buffalo’nun savunma koçuydu.

Konu ile ilgili konuşan Beane, Benjamin ile ilgili “Vücut yapısı ve tecrübe. Onu savundukları anda bile açıkta olabiliyor. Sert biri. İri biri. Muhteşem ellere sahip. Rotaları koşmayı biliyor. Blok yapabiliyor. Karşılaştığı cornerback’lerden çok daha büyük olacak ve bu sayede koşu hücumunu da yardım edecek.” açıklamasını yaptı.

Kelvin Benjamin, yeni takımında aynı zamanda quarterback Tyrod Taylor çok ihtiyaç duyduğu büyük red zone tehdidini de sağlamış olacak. Başarılı receiver, kaçırdığı 2015 sezonu dışında kalan son üç sezonda 2,424 yard ve 18 touchdown ile ligin en önemli wide receiver’larından biri haline gelmişti. Benjamin bu sezon şu ana kadar sekiz maçta 475 yard ve iki touchdown ile oynuyordu.

Sezon başında Sammy Watkins’i Los Angeles Rams’e gönderen Bills, uzun süredir bir yıldız wide receiver eksikliği çekiyordu. Öyle ki pas yakalama konusunda running back LeSean McCoy, yakaladığı 38 pas ile takım lideriydi. Yard konusunda ise son iki maçı kaçıran tight end Charles Clay’in 258 yard ile lider olduğunu düşündüğümüzde bu takasın Bills pas hücumunu ne kadar güçlendireceğini daha iyi anlayabiliriz.

Öte yandan bu takas ile Carolina Panthers, Cam Newton’ın favori oyuncusunu ve hücumdaki bir numaralı opsiyonunu kaybetmiş oldu. Carolina şimdi tight end Greg Olsen sakatlıktan dönmesine iyice bel bağlamış durumda. Devin Funchess, ekibinin bir numaralı wide receiver’ı konumuna yükselirken çaylak Curtis Samuel ve tight end Ed Dickson’ın takımdaki rolünün de artması bekleniyor.

Takas, Panthers oyuncuları arasında şok etkisi yaratırken, çetin geçen NFC Güney playoff yarışında 5-3 konumunda olan ekipte şimdi herkesin vites yükseltmesi gerekecek…