Üniversiteler Süper Ligi’nde 2017-2018 sezonu, büyük heyecana sahne olan sekiz karşılaşma ile başladı. Gazi Warriors ve Yeditepe Eagles gibi favorilerin evlerinde kaybettikleri haftanın en büyük sürprizi ise üç sezondur Üniversiteler Ligi’nde rakiplerine boyun eğmeyen Sakarya Tatankaları’nın, bu sezon Süper Lig’e geri dönen Boğaziçi Sultans’a karşı aldığı 41-35’lik mağlubiyet oldu.

Haftanın ilk mücadelesi, 25 Kasım Cumartesi günü, ODTÜ Falcons ve Afyon Kocatepe Victory Walkers’ı karşı karşıya getirdi ve Falcons, Afyon deplasmanında rakibine 17-8’lik üstünlük sağlayarak sezona galibiyetle başlayan taraf oldu.

Yine aynı gün Yeditepe Eagles’ın DEÜ Efeler’i ağırladığı karşılaşmada ise geride bıraktığımız sezon Üniversiteler 1. Ligi’nden yükselen Efeler, sahadan 30 – 18 ile galip ayrıldı ve Eagles’a sezonun ilk sürprizini yaşattı.

25 Kasım Cumartesi günü oynanan üçüncü maçta son iki sezonun Süper Lig finalisti Anadolu Rangers, İzmir temsilcisi Ekonomi Halycons ile karşı karşıya geldi ve Rangers, Halycons’u 42 – 12 gibi rahat bir skorla geçmeyi başardı.

Pazar gününün ilk karşılaşmasında ise son iki sezonun Üniversiteler Süper Ligi şampiyonu Sakarya Tatankaları, bir önceki sezonu 1. Lig’de geçiren Boğaziçi Sultans ile karşılaştı. Beklenenin aksine maçın sonunda gülen taraf 41 – 35 ile Sultans olurken Sultans’ın, milli takımda da ilk 11 forması giyen receiver’ı Kubilay Ceylan yakaladığı dört touchdown pası ve koştuğu bir jet sweep touchdown’u ile maçı toplamda beş skorla bitirerek yıldızlaştı.

Öte yandan bu sonuçla Sultans, Tatankalar’ın 2014 – 2015 sezonunda Üniversiteler 1. Ligi’nde başlayan yenilmezlik serisine nokta koyarken gruptan çıkmak adına da çok büyük bir engeli aşmayı başardı.

Bu karşılaşmayı takiben sırasıyla Alibeyköy Stadı, Gazi Üniversitesi Futbol Sahası ve YTÜ Davutpaşa Stadı’nda saat 13.00’te başlayan Ankara Üniversitesi – Bilgi Hunters, SDÜ Spartans – Gazi Warriors ve THK Anka – Yıldız Stallions maçlarında ise kazanan ekipler 36 – 6’lık skorla Hunters, 36 – 24’lük skorla Spartans ve 31 – 6’lık skorla Stallions oldu. Böylece 2016 – 2017 sezonu Süper Lig yarı finalisti Warriors, sezona mağlubiyetle başladı.

Birinci haftanın sekizinci ve son mücadelesinde ise İTÜ Hornets ve Hacettepe Red Deers, İTÜ Maslak Stadı’nda kozlarını paylaştı. Bol skorlu ve yakın geçen mücadelede kazanan 38 – 34 ile Hornets oldu.

İlk hafta sonrasında tüm takımlarımızı ortaya koydukları mücadeleden ötürü tebrik ediyor ve sezonun geri kalanı için kendilerine şans diliyoruz.