Ülkemizde son yıllarda hızlıca gelişen bayrak futbolu branşında takım sayısının da artmasıyla İstanbul’da bulunan dokuz takım geçen aylarda toplanarak bir lig oluşturarak mücadele etme kararı aldı.

23 Aralık, 19-21 Şubat, 17 Mart  tarihlerinde yapılacak karşılaşmalarla ilk altı takımın 14 Nisan’da playoff oynaması planlanan ligde, ilk etap karşılaşmaları 23 Aralık 2017 Cumartesi tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsünde iki sahada oynanacak.

Lige giren takımlar hakkında alfabetik olarak kısaca bilgilendirmek yapmak gerekirse…

Bahçeşehir Lady Lions

Geçen sene kurulan ve ilk turnuvasına mayıs ayında katılan Lions bu sene başında özellikle koç ekibine kattığı isimlerle dikkat çekti. Yaptıkları hazırlık maçlarıyla lige hazır bir şekilde  geliyorlar.

Boğaziçi Sultans

İlk gün karşılaşmalarını bay geçecek camianin en köklü takımlarından Sultans’ın yeni kurduğu takım merakla bekleniyor. İkinci etapta kendilerini izleme şansı bulacağız.

İTÜ Hornets

Bayrak futbolu branşının amiral gemisi olma özelliğini taşıyan Hornets sene başında yaşadığı oyuncu kayıplarına rağmen tecrübesiyle ligde iddialı. Yeni Hornets merakla bekleniyor.

Koç Rams

Bu sene kurulmasına rağmen yaptığı transferlerle ve oynadığı karşılaşmalarda gösterdiği performansla dikkat çeken Rams ekibi lige de aynı şekilde iddialı başlıyor. İlk gün üç karşılaşmaya çıkacak Koç Rams’in ilerleyen haftalarda form grafiğini arttırması sürpriz olmaz.

Misstanbulls

İstanbul Üniversitesi ekibi geçen sene kurulmasına rağmen geçen haftaya kadar daha önce bir karşılaşma yapmadığı için kapalı kutu durumunda.

ÖZU Shewolves 

Özellikle hücumda hızlı ve hareketli bir takım olan Shewolves kazandığı tecrübelerle ligde iddialı olabilecek ekiplerden. Açılış mücadelesinde Yıldız Stallions ile oynuyorlar.

Sabancı Seahawks

Yeni ekiplerden Seahawks hazırlık maçlarıyla hazırlanarak geldiği ligde yine iki yeni ekip Misstanbulls ve Koç Rams ekipleriyle oynayacakları maçlar playoff için belirleyici olabilir.

Yeditepe Eagles

Yine ligin en tecrübeli ekiplerinden Eagles’ın göstereceği performans merakla bekleniyor. QB pozisyonunda bu sene değişikliğe giden takımın ligde iddialı olması bekleniyor. Koç Rams ve Yıldız Stallions gibi iki güçlü rakiple lige başlayacak olmalarına kura talihsizliği diyelim.

Yıldız Stallions

Bayrak futbolunun başarılı takımlarından Yıldız Stallions geçen seneki kadrosunu büyük ölçüde muhafaza ederek lige oldukça iddialı geliyorlar. Açılış maçında Shewolves ile karşılaşırken sonrasında iki tecrübeli ekip Eagles ve Hornets maçları merakla bekleniyor.

23 Aralık günü ilk maçlarına çıkacak olan takımlar toplamda 10 karşılaşma gerçekleştirecek. Günün programı şöyle:

09:30 Yıldız Stallions – ÖZU Shewolves

09:30 Bahçeşehir Lady Lions – İTÜ Hornets

10:30 Sabancı Seahawks – Misstanbulls

10:30 Yeditepe Eagles – Koç Rams

12:00 ÖZU Shewolves – İTÜ Hornets

13:00 Sabancı Seahawks – Koc Rams

13:00 Yıldız Stallions – Yeditepe Eagles

14:30 ÖZU Shewolves – Misstanbulls

14:30 Koc Rams – Bahçeşehir Lady Lions

15:30 İTÜ Hornets – Yıldız Stallions

Ligde mücadele edecek tüm takımlara başarılar dilerken, yapılmış olan bu organizasyonda emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Umarım şu ana kadar gösterilmiş olan lig öncesi başarılı çalışmalar maçlarda da aynı şekilde devam ederek sporun doğasında bulunan mücadele ruhuyla birleşerek bayrak futbolu branşı için ilerleyen zamanlarda daha başarılı organizasyonlar için referans oluşturacaktır.