NFL başkanı Roger Goodell’in beş yıl daha ligin başında olacağı açıklandı. Takım sahiplerinden oluşan komite, Goodell’in kontratının 200 milyon dolar değerinde olduğunu duyururken, yıllık 40 milyon dolarlık maaş ortalamasının en çok kazanan NFL oyuncularından bile yüksek olması çoğu kişiyi şaşırtmış durumda.

Son dönemlerde düşen televizyon reytingleri, sahada yaşanan beyin sarsıntıları ve oyuncuların Amerikan milli marşını protesto etmeleri sebebiyle, eleştiri okları sürekli Goodell’e çevriliyordu. Ancak NFL’in gelirinin halen yıllık 14 milyar dolar olması takım sahiplerinin Goodell’in kontratını uzatmasını sağlayan unsur oldu.

Roger Goodell’i en çok eleştiren isimlerin başında gelen Dallas Cowboys’un sahibi Jerry Jones’un baskıları sebebiyle kontrattaki 200 milyon doların finansal hedefler gerçekleştikçe ödeneceği de belirtildi.

Öte yandan Jerry Jones, geçtiğimiz haftalarda kontratın bu şekilde olmaması durumunda altı kişilik takım sahipleri komitesini dava edeceğini dile getirmişti. Goodell’in kontratını uzatan Atlanta Falcons’ın sahibi Arthur Blank’in başkanlığındaki komitede Kansas City Chiefs, New York Giants, New England Patriots, Pittsburgh Steelers ve Houston Texans sahipleri de bulunuyordu.

2006 yılından beri NFL’in başkanı olan Roger Goodell, çoğu yorumcu tarafından profesyonel sporların en güçlü figürü olarak gösteriliyor. Goodell, 1982 yılında stajyer olarak kariyerine başladığından beri NFL bünyesinde bulunuyor…