NFL gündemi playoff’lar ve Jon Gruden’ın Oakland Raiders’ın başına geçmesiyle meşgulken, diğer takımlar da yeni head koçlarını bulmaya devam ediyorlar. Sezonun bitimiyle head koçları ile yollarını ayıran takımlardan Raiders’ın ardından Chicago Bears da yeni koçunu geçtiğimiz günlerde buldu. Chicago ekibi Matt Nagy’i takım tarihinin 16. koçu olarak açıkladı.

Kansas City Chiefs’in hücum koçu olan Matt Nagy, takımının playoff’ta Tennessee Titans’a elendiği maçın ardından Chicago Bears ile görüşüp, görevi kabul etti. 39 yaşındaki koç beş sezondur Chiefs’te çalışıyordu.

Nagy, Chiefs’te tecrübeli koç Andy Reid’in ekibine 2013 sezonunda quarterback koçu olarak katılırken, hücum koçu Doug Pederson’ın Philadelphia Eagles’ın başına geçmesinden sonra son iki sezondur hücum koçu görevini yürütüyordu.

Nagy’nin koçluğu altında Chiefs’in veteran oyun kurucusu Alex Smith’in bu sene kariyerinin en iyi rakamlarına ulaşması Nagy’i head koçluk adayları arasına sokmuştu. Son dört yıldır paslarının en az yüzde 65’inde isabet bulan Smith, bu yıl 104.7 quarterback reytingiyle NFL’in zirvesinde yer almıştı.

Chiefs hücumunda Nagy, Alex Smith’in performansını yükseltirken aynı zamanda çaylak koşucu 1,327 yard ile NFL’in en çok koşu yardı kazanan ismi olmasında büyük rol oynamıştı. Chiefs aynı zamanda maç başına 25.9 sayı ile NFL’in ortalama en çok sayı atan altıncı takımıydı.

Kansas City’e gelmeden önce de Andy Reid’in altında üç yıl Philadelphia Eagles’ta çeşitli görevlerde bulunan Nagy’den şimdi Chiefs’teki başarısını Chicago Bears’ta tekrarlaması bekleniyor…

2011 yılından beri playoff’lardan uzak kalan ve son dört yıldır grubunu son sırada bitiren Bears’ı tekrardan eski görkemli günlerine ulaştıracak ismin Nagy olup olmayacağı bilinmiyor ancak bu yıl çaylak head koç Sean McVay’in Jared Goff ile yaptıklarını gördükten sonra Bears taraftarları da yeni koçlarından bir benzerini Mitchell Trubisky ile gerçekleştirmesini istiyor…