NFL’de Pazar gecesi oynanan konferans finalleri sonrası Super Bowl LII’de boy gösterecek takımlar belli oldu. AFC Finali’nde Jacksonville Jaguars’ı 10 sayı geriden gelerek 24 – 20 yenerek Super Bowl’a çıkan ilk ekip olurken, gecenin ikinci maçında ise Minnesota Vikings’i 38 – 7’lik skorla adeta bozguna uğratan Philadelphia Eagles ise NFC şampiyonu apoletiyle Patriots’ın rakibi oldu.

Son şampiyon New England Patriots böylece son dört yıldaki üçüncü Super Bowl’una çıkarken, yıldız oyun kurucu Tom Brady kariyerindeki 36 playoff maçında sakat sağ eline rağmen oldukça bir performans gösterip, yine unutulmayacak bir geri dönüşe imza attı. Tarihinde 10. defa Super Bowl’a çıkan New England Patriots ise Pittsburgh Steelers’ın rekoru olan altı şampiyonluk sayısına ulaşma şansını ele geçirdi.

NFC Finali’nde ise Philadelphia Eagles, Minnesota Vikings’i domine ederek herkesi şaşırtmayı başardı. Yakın geçmesi beklenen maçta Eagles, sahanın her alanında Vikings’e üstünlük kurerken quarterback Nick Foles gösterdiği başarılı performans ile tüm taraftarların beğenisini kazandı.

33’de 26 isabet, 252 yard pas ve üç touchdown ile neredeyse kusursuz oynayan Foles maçın yıldızı olurken kendisinden şüphe edenlere de cevabını sahada vermiş oldu. Carson Wentz’in sakatlığı sonrası ilk 11’e geçen Foles’un Eagles’ı Super Bowl’a taşıyabilecek kapasite olup olmadığı tartışılıyordu…

Eagles aynı zamanda fark attığı Minnesota Vikings’in kendi evinde Super Bowl oynayan ilk takım olma umutlarını da yerle bir ederken, 13 sene sonra ilk defa Super Bowl’a yükseldi. Tarihinde hiç Super Bowl şampiyonluğu bulunmayan Eagles, son olarak 2005 yılında büyük finalde sahne almış ancak New England Patriots’a boyun eğmişti.

2005 yılında 27 yaşındaki Tom Brady’nin Patriots’ına yenilen Eagles’ın şimdi rövanşı alıp alamayacağı bilinmez ancak Patriots taraftarlarını da o tarihten beri üst üste iki yıl Super Bowl kazanan bir olmadığını da hatırlatmak gerekiyor. Tabii bunu başaran son ekibin 2004 ve 2005 Tom Brady’li Patriots olduğu da bir gerçek. 40 yaşındaki Brady, bu başarısını bir kez daha tekrarladığı takdirde Super Bowl kazanan en yaşlı oyuncu olacak…

Bu yıl 52. gerçekleşecek olan Super Bowl, 4 Şubat’ı 5 Şubat’a bağlayan gecede TSİ 02:30’da Minnesota’da oynanacak.