Pazar gecesi oynanan Super Bowl LII’de New England Patriots’ı 41 – 33 yenen Philadelphia Eagles, tarihindeki ilk şampiyonluğuna ulaştı! İki takımın hücumunun düellosu şeklinde geçen maç Super Bowl tarihinin en çok skor üretilen ikinci maçı olmayı başardı…

Sezonunun periyodunu ve playoff’ları yedek oyun kurucusu Nick Foles’un önderliğinde geçiren Eagles, geçtiğimiz sezonun şampiyonu New England Patriots’ı devirirken, favori olmadığı karşılaşmada muhteşem bir hikayeye imza attı.

Karşılaşmayı 373 yard, üç touchdown pası ve bir interception ile tamamlayan Nick Foles, Super Bowl’un MVP’si olurken, aynı zamandan yakaladığı bir touchdown pası ile Super Bowl’da TD pası yakalayan ilk quarterback olarak tarihe geçti.

Sezon sonunda kimsenin kendisinden beklemediği bir başarıya imza atan Foles, maç sonrası açıklamasında, “Eşim Tori ve kızım Lily ile birlikte bu podyumda olmak, hayat işte bu. Biz Super Bowl şampiyonuyuz ancak kızınızın gözüne bakıp ve bunu kutladığınızda zaman duruyor.” diye konuştu.

Philadelphia Eagles, bu sezon her ne kadar NFC’yi birinci sırada tamamlamış olsa da as oyun kurucusu Carson Wentz’in sakatlığı sonrası playoff’larda çıktığı hiçbir maçta favori olarak gösterilmemişti. Foles ise iki sezon önce emekliliğin kıyısından dönmüş bir yedek olarak, takımını Super Bowl şampiyonluğuna taşımayı başararak herkesin takdirini kazanmış oldu.

Maç sonrası Eagles’ın sahibi Jeffrey Lurie ve kariyerinin ikinci yılındaki head koç Doug Pederson da yaptıkları açıklamalarda as oyun kurucuları olmadan Super Bowl kazanmalarının çok büyük  bir başarı olduğunu da dile getirdiler…

Öte yandan altıncı şampiyonlukları için sahada olan New England Patriots ve efsane oyun kurucu Tom Brady cephesinde maç sonrası büyük bir hayal kırıklığı vardı…

Maçın bitimine dokuz dakika 22 saniye kala Brady’nin Rob Gronkowski’ye attığı dört yardlık touchdown pasıyla 33 – 32 öne geçen ekip o an şampiyonluğa çok yaklaşsa da da Foles’un bitime iki dakika 21 saniye kala Zach Ertz’e attığı TD pasına engel olamadı.

Super Bowl’daki muhteşem geri dönüşleriyle bilinen Tom Brady’nin bu dakikadan sonra Brandon Graham tarafından sack edilip topu düşürmesi ise Patriots’un umutlarını söndüren hamle oldu. Eagles kicker’ı Jake Elliott’ın 46 yardlık alan golü skoru tayin ederken, Brady’nin son hail mary denemesinde başarısız olunca Lombardi Kupası, Eagles’ın oldu.

Tom Brady, 505 yard ve üç touchdown pasıyla oldukça iyi bir performans ortaya koyup Super Bowl tarihinde bir maçta en fazla yard pas atan oyuncu olarak tarihe geçse de takımının mağlubiyetine engel olamamasıyla dikkat çekti. Patriots savunmasının maç boyunca yokları oynaması ve üç yıl önceki Super Bowl’da galibiyeti getiren Malcolm Butler’ın tüm maç kenarda oturtulması da oldukça eleştirildi.

Bu skorla birlikte Brady ve koç Bill Belichick ikilisi sekizinci Super Bowl’larında üçüncü yenilgilerini almış olurken 40 yaşındaki Brady maç sonrası önümüzdeki sezon için emekli olmayı düşünmediğini söyledi. Önümzüdeki sezon yoluna Carson Wentz ile devam edecek olan Eagles cephesinden ise Nick Foles’un geleceğine dair bir açıklama yapılmadı…