Yıllardır NFL’in en iyi left tackle’ı olarak gösterilen Joe Thomas, Amerikan futbolu kariyerini sonlandırdığını açıkladı. Kariyerinin tamamında Cleveland Browns forması giyen oyuncu, arka arkaya 10,363 snap boyunca oyunda kalarak NFL rekoru kıran oyuncu geçtiğimiz yıl Ekim ayında, sezonun yedinci haftasında sakatlanarak serisini sonlandırmıştı.

Kariyerinin ilk 10 yılında hiç maç kaçırmayan ve 11 sezonluk kariyerinin 10’unda Pro Bowl seçilen Thomas, tarihin gördüğü en iyi left tackle’lardan biri olurken, Browns formasıyla hiç playoff görememişti.

Tüm kariyerlerini vasat takımlarda geçirmek zorunda kalan efsaneler arasına katılan Joe Thomas, 11 yıl boyunca Browns’ta tam 21 farklı oyun kurucuyla oynamıştı. Thomas, her pozisyonu sıkıntılı olan Browns’ın left tackle’ında her zaman bir güvence olmuş ve organizasyonun en istikrarlı ismi olarak herkesin saygısını kazanmıştı.

2007 yılı NFL Draftı’nın üçüncü sırasından seçilen Joe Thomas, yaptığı açıklamada “Draft edildiğim andan beri, bu şehir beni hiçbir zaman anlatamayacağım bir şekilde kucakladı.” derken, emeklilik kararının oldukça zor olduğunu ancak bunun kendisi ve ailesi için doğru olduğunu dile getirdi.

Hall of Fame olmasına kesin gözüyle bakılan oyuncu, halen Amerikan futbolu oynamak istediğini ancak vücudunun artık buna izin vermediğini de söyledi. Yıldız oyuncu daha önce de zaman zaman hafıza kayıpları yaşadığını açıklamıştı.

Böyle bir ismin kariyerinin son iki yılında tek galibiyetli ve galibiyetsiz iki sezon ile oyuna veda etmesi ise tüm NFL hayranları için üzücü bir durum oldu. Joe Thomas, 11 sezonda sayısız quarterback, sayısızı head koç ve genel menajer değiştiren Cleveland’da değişmeyen tek şey idi.

33 yaşındaki oyuncunun ilerleyen dönemde NFL’in özlenen simalarından biri olacağı kesin…