Gelecekte Hall of Fame’de yer almasına kesin gözüyle bakılan running back Frank Gore, serbest bırakıldı! Indianapolis Colts’un tecrübeli oyuncunun 2018 sezonu için takıma geri dönmeyeceğini dün doğruladı.

Çiçeği burnunda Colts koçu Frank Reich, “Genel menajer Chris Ballard ve Frank’in sezon biterken bir tartışma yaşadığını biliyorum. Ne olacağı belli olsa da Chris, Frank’e saygıdan açıklamalarında bu noktada takım kadrosunda gençleşmeye gideceğimize dair ifadeler kullandı.” diye konuştu.

Gore’un takımdan ayrılışı Colts’un running back kadrosunu Marlon Mack, Matt Jones, Robert Turbin ve Josh Ferguson ile sınırlı bıraktı.

Uzun yıllar San Francisco 49ers takımının gözü pek running back’i olarak tanınan Frank Gore, üç sezondur 12 milyon dolar değerindeki sözleşme ile Colts takımıyla birlikte sahaya çıkıyordu. Indianapolis ile son üç sezondur 260, 263 ve 261 top taşıma ile istikrarlı bir eğri oluşturan Gore, oyun başına ortalama 60 koşu yardı istatistiğini yakaladı. NFL tarihinde 14,026 yard ile en fazla koşan beşinci isim olan oyuncu Barry Sanders’dan sadece 1,243 yard geride bulunuyordu.

Hayal kırıklığı yarattığı sezonlara rağmen, The Inconvenient Truth lakaplı oyuncu Colts’ta da bir iz bırakmayı başardı ve yaşına rağmen sertliğini hiç kaybetmedi.

Genel menajer Ballard, bu serbest bırakılma hakkında “Kariyerinin çoğunu San Francisco’da geçirse de, bizimle geçirdiği üç senede gerek soyunma odasında gerekse takımda tanıdığım başka hiç bir insanın başaramayacağı şekilde tesir bıraktı. Frank’e dışarda neler olduğunu görebilmesi ve eğer kariyerini bitirecekse nerede bitirmek istiyorsa orada bitirmesi için fırsat vermek istiyorum.” açıklamalarını yaptı.

Nihayet Super Bowl kazanacağı umuduyla, Gore, 2015 sezonunda Colts’a katılmıştı. Ancak bu dönemde Colts playoff dahi göremedi. Bakalım, 34 yaşındaki tecrübeli oyuncu kariyerine son vermeye karar vermeden önce off-season’da şampiyonluk adayı bir takımın kadrosuna adını yazdırabilecek mi…