Kadrosuna beş kez Pro Bow olan, Aqib Talib’i kadrosuna katan Los Angeles Rams iki hafta içerisinde dördüncü takasını yaptı. Denver  Broncos takımından Aqib Talib’i alan Rams, karşılığında 2018 NFL Draftı beşinci tur seçim hakkını Denver’a verdi.

Talib her ne kadar yetenekli bir cornerback olsa da, bu hamle sürpriz olmadı. Broncos geçtiğimiz ay boyunca takas yapmak için bir takım arayışına girmiş, 49ers’dan tutun da Patriots’a kadar hemen her takımla iletişime geçmişti. Bu duyumlardan sonra, Talib’in 28 Şubat tarihinde sosyal medyada yaptığı hangi takımın gelip kendisini alacağı konulu paylaşımından sonra, Broncos’un aradığı takasın konusunun Talib olacağı neredeyse kesinleşmişti.

Takasın bu kadar gecikmesinin sebebi ise, Talib’in hiç bir takımla anlaşma sağlayamamasıydı. Söylenenlere göre, Talib ya Bill Belichick ile Patriots’ta ya da Wade Phillips ile Los Angeles’da oynamak istiyordu. Denver için rakibi Patriots’a yetenekli bir oyuncu vermek, mantıklı bir hamle olmadığından Talib artık bir NFC takımında oynayacak.

Denver, Talib’i göndererek salary cap’inde 2018 sezonunda 11 milyon dolar yer açıp büyük bir kar etmiş oldu. Talib ise sözleşmesinde herhangi bir yenilemeye gitmeyecek ve 2018 sezonu için 11 milyon dolarlık sözleşmesini Rams ile devam ettirecek.

32 yaşındaki cornerback, 10 yıllık lig kariyerindeki dördüncü takımında oynuyor olacak. 2008 yılında Buccaneers takımı tarafından draft edilen Talib, Tampa Bay’den sonra New England Patriots takımında forma giymişti. Başarılı oyuncu, 2015 sezonunda Broncos ile şampiyonluk yaşamıştı.

Rams ise NFC Batı, şampiyonluk için iddialı bir takım kurmak adına bu off-season’da oldukça çabalıyor. Rams, geçtiğimiz iki hafta içerisinde, Miami Dolphins’e Robert Quinn’i gönderip ve Kansas City Chiefs takımından cornerback Marcus Peters’ı kadrosuna katmıştı.

Los Angeles ekibinin hamleleri Talib ile bitmezken, takım savunma kaptanı Alec Ogletree’yi de 2018 NFL Draft’ında dördüncü ve altıncı tur seçim hakları için New York Giants’a gönderdi.

Geçtiğimiz Ekim ayında 42 milyon dolar değerinde dört yıllık sözleşme imzalayan Ogletree, 2019 NFL Draftı yedinci tur seçim hakkı ile birlikte Giants’a giderek beş sezondur formasını giydiği Rams’e veda etmiş oldu.

Off-season’da takas konusunda dur durak bilmeyen Rams ayrıca, 2016 sezonunun ilk haftasından beri sahalarda göremediğimiz eski Green Bay Packers cornerback’i Sam Shields ile de sözleşme imzaladı. Bakalım, yaptıkları bu büyük hamleler Rams takımını bu sezon istedikleri yerlere getirebilecek mi…