Off-season’da kadrosuna Marcus Peters, Aqib Talib gibi yıldızları katan Los Angeles Rams, dev transferlere dur demiyor. Geçtiğimiz yıl playoff yaparak çoğu kişiyi şaşırtan Kaliforniya ekibi şimdi de yıldız defensive tackle Ndamukong Suh ile anlaşarak manşetlere çıkmayı başardı.

Beş defa Pro Bowl olan Suh’un geçtiğimiz yıl ligin en iyi savunma oyuncusu seçilen Aaron Donald’a katılmasıyla birlikte Los Angeles Rams, NFL’in en korkulan D-Line’larından birine sahip oldu.

Yıllardır NFL’in en iyi defensive tackle’lardından biri olan Suh’un, Rams’ten bir yıllığına 14 milyon dolar alacağı açıklandı. Geçtiğimiz haftalarda Miami Dolphins’in maaş yükü sebebiyle serbest bıraktığı yıldız oyuncunun peşinde New Orleans Saints, Tenneessee Titans, Oakland Raiders ve New York Jets de bulunuyordu.

Los Angeles Rams genel menajeri Les Nead, transfer ile ilgili olarak, “Suh, Los Angeles Rams’in bir parçası olacağı için çok heyecanlıyız. Bu ligde inanılmaz bir oyuncu ve defansımızın bir parçası olmasını iple çekiyoruz” derken, takımın tecrübeli savunma koçu Wade Phillips de Suh transferiyle ilgili çok heyecanlandığını söyledi. Genç oyun kurucu Jared Goff da sosyal medya hesaplarından mutluluğunu paylaştı.

Üç defa All-Pro seçilen Suh, 2010 NFL Draftı’nın ikinci sırasından Detroit Lions tarafından seçilmiş ve beş sezon Detroit forması giydikten sonra 2015 sezonunda Miami Dolphins’e transfer olmuştu. 31 yaşındaki oyuncu, Dolphins’in iki sezon önce yılın en büyük sürprizlerinden birini yapıp playoff’a çıkmasının baş kahramanlarından biriydi.

Kariyerinde 126 maçta 51.5 sack ile oynayan Suh, son sekiz sezonda oynadığı 6,773 snap ile de en çok sahada kalan defensive line oyuncu olarak göze çarpıyordu. Önde Suh, Aaron Donald ve Michael Brockers, arkada ise Marcus Peters ve Aqib Talib gibi isimlerle ile Rams savunması ligin en iyilerinden biri haline gelirken, hücumda geçen yıl ligin en iyi hücum oyuncusu seçilen Todd Gurley ve gelişimini büyük adımlarla sürdüren QB Jared Goff ile Super Bowl’un önemli adaylarından biri olacak gibi gözüküyor…