Oakland Raiders’ın geçtiğimiz günlerde serbest bıraktığı yıldız punter Marquette King, eski takımının en önemli rakiplerinin başında gelen Denver Broncos ile anlaştı. Broncos’u ziyaret için Denver’a giden King, ilk görüşmenin hemen ardından üç yıllığına yedi milyon dolarlık sözleşmeye imzasını attı.

“Bu kararımda intikam faktörü biraz etkili oldu” diye konuşan 29 yaşındaki oyuncu, “Broncos’ta çalışan kişiler sizi kendiniz olmanız için teşvik ediyor. Bu çok güze bir şey. Oyuncular kendileri gibi olduklarında daha iyi oynar” açıklamasını yaptı.

Marquette King’in sürpriz bir şekilde Oakland Raiders tarafından serbest bırakılmasının sebebi olarak, oyuncunun zaman zaman ön plana çıkan renkli karakteri ve yeni head koç Jon Gruden bu tarz isimlerle çalışmayı sevmemesi olarak gösteriliyordu.

NFL’in en iyi punter’larından biri olarak gösterilen King’in, Raiders’ın AFC Batı grubundaki iddialı rakiplerinden birine gitmesi ise Oakland ekibinin kaybı olarak yorumlandı. King geçtiğimiz sezon punt başına 47.4 yard ile oynayarak bu alanda lig altıncısı olmuştu. King, 28 punt’ını da rakip 20 yardın içine göndermişti.

Broncos ise iki sezondur punter’lık görevini Riley Dixon’a veriyordu. 24 yaşındaki oyuncunun punt başına ortalaması 45.6 idi ve 2017 sezonunda iki punt’ı bloklanmıştı.

Off-season’ını takımın zayıf karnı olarak gösterilen özel takımları güçlendirmeye harcayan Denver’da Marquette King transferi şüphesiz bu hamlelerin en dikkat çekeni oldu.