2012 NFL Draftı’nın ikinci sırasından seçilen ve bir dönem NFL’in en popüler oyuncuları arasında yer alan Robert Griffin III, bir yıllık aradan sonra NFL’e geri dönüyor. Son olarak 2016 sezonunda Cleveland Browns formasıyla sahalarda gördüğümüz oyuncu, Baltimore Ravens ile bir yıllığına anlaştı.

Joe Flacco’nun yedekliğini yapması beklenen 28 yaşındaki oyuncunun toplam bir milyon dolara “Evet” dediği belirtildi. Bu sürpriz hamle ile ilgili konuşan Ravens koçu John Harbaugh, “O çok yetenekli bir quarterback ve ilk zamanlarında ligde çokça başarılar etmiş bir isim. Bu yüzden heyecanlıyız. Yedek bir oyun kurucuya ihtiyacımız olduğunu hissettik. Boşta olan veteran isimlere baktığımızda oldukça iyi bir hamle yaptığımıza inanıyorum.” açıklamasında bulundu.

Kariyerine 2012 NFL Draftı’nın ikinci sırasından, Andrew Luck’ın arkasından seçilerek Washington Redskins formasıyla başlayan RGIII, o sezon, 3,200 yard pas, 20 touchdown pası, 815 yard koşu, yedi touchdown koşusu ve sadece beş interception ile yıldızlaşmış ve takımını playoff’a taşımıştı. İlk sezonunda yılın çaylağı olup, Pro Bowl seçilen oyuncu ardından diz sakatlıklarıyla boğuşup bir daha eski performansına ulaşamamıştı.

2014 sezonunun ortasından formasını aynı yıl yedeği olması için seçilen Kirk Cousins’a kaptıran RGIII, 2015 sezonunda takımın üçüncü oyun kurucusu konumuna düşmüş ve hiç forma giymemişti. 2016 sezonunda Cleveland Browns’ın yolunu tutan Baylor’ın eski yıldızı yaşadığı sakatlıklar yüzünden sadece beş maçta forma giyebilmişti.

Cleveland Browns’ın iki yıldır kazandığı tek maç da 2016 sezonunun 16. haftasında RGIII ile gelmişti. Ertesi yıl Cleveland Browns’ın serbest bıraktığı yıldız oyuncu bir yıl boyunca kendisine takım bulamamıştı.

Şimdi Baltimore Ravens ile küllerinden doğup, muhteşem bir hikaye yazmak RGIII’nin elinde. 2011 yılının Heisman Kupası sahibi RGIII’nin Redskins formasıyla herkesi büyülediği günlere dönmesi tüm NFL severlerin arzusu…