2018 NFL Draftı’nın en çok konuşulan oyuncularından olan linebacker Shaquem Griffin, draft’ın son gününde beşinci tur 141. sıradan Seattle Seahawks’ın yolunu tuttu. Amniotik band sendromuyla doğan ve dört yaşından beri sol eli olmayan Griffin, University of Central Florida’daki başarılı kariyeriyle çoğu engelli kişiye ilham kaynağı olarak eşine az rastlanır bir hikayeye imza attı.

Dört yaşında amniotik band sendromu sebebiyle gelişmeyen sol elini bıçakla kesmeye çalışan Griffin’in ardından ailesinin isteğiyle eli ampute edilmişti. Griffin, bu engeline rağmen son yıllarda NCAA’in en başarılı savunma oyuncularından biri olarak göze çarpmıştı ve NFL Combine’ında 40 yardı 4.38 saniyede koşarak, linebacker’lar arasındaki en iyi dereceyi elde etmişti. Genç oyuncu aynı zamanda bu istatistiğin pozisyonlara göre tutulmaya başlandığı 2003 yılından beri en hızlı koşan linebacker olmuştu.

Griffin’in Seattle Seahawks tarafından seçilmesi ise çoğu kişi ayrı bir şekilde mutlu etti. 2017 NFL Draftı’nın üçüncü turundan cornerback Shaquill Griffin’i seçen Seattle ekibi, bu yıl da ikizi Shaquem’i seçerek kardeşleri aynı takımda buluşturmuş oldu.

Draft öncesi Seattle taraftarlarının en çok istediği oyuncuların başında gelen Shaquem Griffin, yaptığı açıklamada, draft edildiğine dair aldığı habere ilişkin, “Bu hayatım boyunca beklediğim telefon çağrısıydı. Ondan sonra kendimi kaybettim. Nefes alamıyordum. Adeta konuşamadım, kelimeleri kaybettim.” diyerek yaşadığı mutluluğu anlattı. 22 yaşındaki oyuncu, draft sonrası ikiz kardeşinin kendisini kutladığı mesajı izlediğinde ise gözyaşlarına boğuldu.

Engeli olmasaydı ilk turdan seçilmesi beklenen Griffin, NCAA kariyerinde çıktığı 39 maçın 26’sına ilk 11’de başlamış, toplam 175 tackle, iki interception ve 18.5 sack ile oynamıştı. Başarılı oyuncu 2016 sezonda konferansında yılın en iyi savunma oyuncusu seçilmişti.

Draft’a giren oyuncular arasında en iyi 92. isim olarak gösterilen, “İnsanların kendilerini iyi hissedeceklerin bir hikaye olmak istemiyorum. Bir oldukça iyi bir Amerikan futbolu oyuncusu olmak istiyorum.” derken draft edilmesi bir rüyanın gerçekleşmesi olarak yorumladı.

Seahawks’ın Shaquem Griffin seçimi ise takımın iki sezon önce Oakland Raiders’a giden Bruce Irvin’in yerini doldurmak istemesi olarak yorumlandı. Hiç şüphesiz Griffin’in NFL macerası herkes tarafından oldukça yakından takip edilecek bir kariyer olacak…