Denver Broncos, geçtiğimiz yıl draft’ın son sırasından seçtiği quarterback Chad Kelly’i serbest bıraktığını açıkladı. Sansasyonel kolej kariyeri ve NFL tarihinin en iyi quarterback’lerinden biri olan Jim Kelly’nin yeğeni olması sebebiyle ünlenen Chad Kelly, saha dışı sorunları ve sakatlık geçmişi sebebiyle 2017 NFL Draftı’nın son sırasına kadar düşmüştü.

Off-season’da ve hazırlık maçlarında gösterdiği başarılı performans ile yedek QB’lik pozisyonunu kapan ve eski ilk tur seçimi Paxton Lynch’in takımdan gönderilmesine sebep olan Kelly’nin takımdan kesilmesinin sebebi ise Salı günü yaşadığı ilginç hadise oldu.

Salı gecesi Denver’da takım arkadaşlarının düzenlediği Cadılar Bayramı partisinden çıkan Kelly, bir eve girdiği için polis tarafından tutuklandı. Haneye tecavüz ile suçlanan Kelly’nin tanımadığı bir ailenin evine girdiği, koltukta oturup, kendi kendine konuşurken, ev sahibi tarafından elektrikli süpürge hortumuyla kovalanıp evden çıkarıldığı belirtildi.

Ev sahibinin eşi polisi ararken, olay yerine giden ekipler Kelly’i evin yakınlarında arabasının içinde otururken buldu. Kanında alkol veya benzeri bir maddeye rastlanmayan oyuncu, 2,500 dolar kefalet ile serbest bırakıldı.

Kelly’nin Broncos’un yıldızı Von Miller’ın takım için düzenlediği partide bir misafir ile tartıştığı, takım arkadaşlarının da bundan çok rahatsız olduğu ve genç oyuncunun güvenlik eşliğinde partiden çıkarıldığı da belirtildi.

Oyunculuk döneminde, Chad’in amcası Jim Kelly ile Tom Brady-Peyton Manning tarzı bir rekabet içinde bulunan, şu anda da Denver Broncos genel menajeri olan John Elway, yaptığı açıklamada, “Bu organizasyon olarak aldığımız bir karar. Tüm bilgileri inceleyip koç Vance Joseph ve başkan Joe Ellis ile Chad’i bırakmanın en doğru karar olacağı konusunda anlaştık” dedi. Elway, Chad’e artık takımlarında olmamasına rağmen her zaman yardımcı olacaklarını sözlerine ekledi.

Kolej kariyerine Clemson Tigers formasıyla başlayan Chad Kelly, 2014 yılında Buffalo’da bir barda girdiği kavga sonrası üniversitesinden atılmıştı. Oyuncu daha sonra transfer olduğu Ole Miss’te sahada oldukça başarılı performanslar sergilese de hep saha dışında karıştığı olaylar ile gündem olmuştu.

24 yaşındaki oyuncunun bu sezon, ilerleyen haftalarda Broncos’un ilk 11’ine yerleşmesi büyük bir ihtimal olarak gözüküyordu. As oyun kurucu Case Keenum’un inişli çıkışlı performansları sonra Denver’da taraftarlar, Kelly için tezahüratlara başlamışlardı. Şimdi ise genç oyuncunun kariyerinin nasıl bir yol izleyeceği tam bir muamma…