Amerikan futbolu milli takımımız geçen hafta Türkiye’de oynanan ilk milli karşılaşma olma özelliği taşıyan mücadelede Rusya ile berabere kaldıktan sonra bu sefer Madrid’de İspanya ile karşılaştı. Rusya karşısında yer alan 50 kişilik oyuncu kadrosu azaltılarak 39 kişiyle sahaya çıkan millilerimiz maça çok iyi başlayarak henüz ilk hücum serisinde önce üçüncü hakta Ozan Özcan’la (#6 WR Koç Rams) kritik bir pas oyununda başarılı olduktan sonra ilerleyen hücumda yine bir pas oyununda Yasin Can Parlak’ın (#89 WR Boğaziçi Sultans) başarılı yakalayışından sonra elde ettiği 20 yardlık koşusuyla 6-0 öne geçti.

Millerimiz, sonrasında Furkan Sarıkatipoğlu’nun (#22 K Koç Rams) başarılı ekstra vuruşuyla skoru 7-0 getirmeyi başardı. İlk yarı boyunca savunmamız başarılı bir oyun sergileyerek İspanya’ya sayı şansı tanımazken yine bir pas oyununda oyun kurucu Ateş Akkor (#19 QB ITU Hornets) topu Yasin Can Parlak’la buluşturarak sayıya ulaşıldı. Furkan Sarıkatipoğlu’nun bir diğer başarılı ekstra vuruşuyla ilk yarı sonunda soyunma odasına 14-0 önde girmeyi başardık.

İkinci yarı İspanya hücumu ile başlarken üçüncü çeyrek boyunca iki tarafta sayı hanesinde bir değişim sağlayamadı. Son çeyreğin hemen başında daha önce sakatlanarak sahadan çıkmasına rağmen sahaya dönmeyi başaran Juan Hervas Ezquerra’nın (#14 QB Osos Rivas) başarılı bir pasla topu Guillem García Llines (#82 WR Badalona Dracs) ile buluşturunca skor 14-7’e geldi.

Kalan bölümde Ensar Kılıç’ın (#14 QB Gazi Warriors) Oktay Tulan’a (#7 WR Thonon Black Panthers) attığı pasın oyuncumuzdan sekmesi sonrası Jagoba López’in (#3 FS Santurtzi Coyotes) interception’ıyla İspanya maçı yakalamak için firsat yakalasa da milli takım defansı tekrar başarılı olarak rakibine sayı şansı vermedi. Maçın son anlarında İspanya’nın punt return’ünde Marcos De La Mata (#25 RB Las Rozas Black Demons) çok başarılı bir koşuyla Türkiye 10 yardına kadar ilerlese de alınan bir ceza sonrası İspanya takımı tekrar geri gitmek zorunda kaldı. İlerleyen hücumda İspanya hücumu başarılı olamazken hücum el değiştirdi. Millilerimiz süreyi kullanarak 35 yarddan bir alan gölü deneyerek maçı kesinleştirme şansı elde etmek iste de Furkan Sarıkatipoğlu’nun vuruşu başarılı olmadı. Kalan hücum haklarında savunmamız yeniden İspanya’ya şans tanımayınca maçı 14-7 kazanmayı başardık.

Maça dair notlar:

– Amerikan futbolu milli takımımız bu sonuçla altı yıl sonra tekrar galibiyet elde etmiş oldu.

– Milli takımımızın bugüne kadar ki toplam karnesi 2-1-1. (Üç deplasman, bir iç saha maçı)

– İspanya’nın koçluğunu yapan Talib Wise daha önce 2016-2017 sezonunda Koç Rams takımını çalıştırmıştı.

– İspanya karşılaşma boyunca üç QB’sini de rotasy0n ile kullandı.

– Hakem kararları maç boyunca en çok konuşulan konuların başında geldi.

– Uluslararası alanda en yakın tarihli organizasyon 2019 IFAF Erkekler Dünya Şampiyonası. Ev sahibi ise Avustralya olurken tarihler ise 23 Temmuz – 5 Ağustos 2019.

– Milli takımımızın hedefinde ise 2022 IFAF Erkekler Avrupa Şampiyonası’na katılmak var.