Arizona Cardinals’a kendi evinde 20-17 yenilen Green Bay Packers, karşılaşma sonrası head koç Mike McCarthy’nin görevine son verdi. Bu sezon 13 haftada sadece dört galibiyet alabilen ve sezonun en büyük hayal kırıklıklarından olan Packers’ta McCarthy uzun süredir eleştiri oklarının hedefindeki isimdi. Takım, hücum Joe Philbin’in sezon sonuna kadar geçici head koçluk görevine getirildiğini açıkladı.

Ligin dibinde yer alan takımlardan biri olan Arizona Cardinals’a yenilmek Packers yönetimi için bardağı taşıran son damla olurken, takımın başkanı ve CEO Mark Murphy, maçtan birkaç saat sonra yaptığı açıklamada, “2018 sezonu beklentilerimizi ve Green Bay Packers standartlarını karşılamadı. Sonuç olarak, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, Mike McCarthy’i head koçluk görevinden alan zor bir kararı vermiş bulunuyorum” dedi.

“Mike 13 sezondur Packers için muhteşem bir head koç ve lider oldu, bu süre zarfında hem saha içinde hem de saha dışında muhteşem başarılara tanık olduk. Mike’a eşi Jessica’ya ve geri kalan tüm McCarthy ailesine Pakers için ve Green Bay ile Wisconsin halkı için yaptıkların dolayı teşekkür ediyoruz. Green Bay Packers’ın yeni head koçunu bulmak için çalışmalara hemen başlayacağız.”

Bu karara takımın kötü performanslarından sonra McCarthy’i çokça eleştiren Packers taraftarları oldukça sevinirken, tecrübeli koçun Packers kariyeri 13 sezonda 125 galibiyet, 77 mağlubiyet, iki beraberlik ile noktalandı. McCarthy’nin playoff rakamları ise 18 galibiyet, 10 mağlubiyet ve bir Super Bowl şampiyonluğundan oluştu.

McCarthy, Packers’taki head koçluk görevine başlamadan önce New Orleans Saints (2000-2004) ve San Franciscı 49ers (2005) takımlarında hücum koçluğu yapmıştı.

Bu sezon 4-7-1 durumuna gerileyip, playoff ümitlerini oldukça azaltan Packers, Mike McCarthy’nin en kötü sezonu olan, Aaron Rodgers’ın ilk as sezonu 2008’deki 6-10’luk dereceye doğru koşuyordu.

McCarthy’nin önümüzdeki sezon en azından hücum koçu olarak başka bir takımda iş bulmasına kesin gözüyle bakılırken, Green Bay Packers’ın yeni head koçu olarak kimi seçileceği şu an için tam bir muamma…