Scouting combine geride kaldı ve serbest oyuncu marketinin ilk ve en büyük dalgasını atlattık. Artık takımlar büyük oranda draft’a odaklanmış durumdalar ve biz de onları takip ederek odağımızı aynı tarafa çevirelim. Combine’da gösterilen performanslar ve çok hareketli geçen serbest oyuncu transfer döneminin bir sonucu olarak takımların ihtiyaçları ve hedefleri oldukça değişti. İlk mock draft’a kıyasla dramatik bazı değişiklikler görmeniz mümkün bu yeni versiyonda. Öyleyse fazla uzatmadan başlayalım, malum 32 sıradan bahsediyoruz…

1- Arizona Cardinals – Kyler Murray, QB, Oklahoma

 Son bir ayda yaşananlar bana bir kez daha büyük konuşmamam gerektiğini gösterecekmiş gibi duruyor. Tabi daha net bir şey olmasa da combine’a katılan hemen hemen herkes Cardinals’ın ilk sıradan Kyler Murray’yi draft edeceğine kesin gözle bakıyor. Peki ben ne demiştim? Cardinals’ın takas harici ilk sıradan Bosa dışında bir seçim yapması benim tüm sıraları doğru tahmin etmemle eş değer. Bu seçimin Bosa olmayacağı daha o anda belli olmuştu zaten. Ben hala Murray’nin ilk sıradan seçilmesine hele ki Bosa gibi bir oyuncu dururken karşıyım. Ancak Cardinals’ın başında yeni bir koç var ve bu koç NCAA’den geliyor. Orada oynattığı oyunu NFL’de Rosen gibi bir QB ile uygulaması çok gerçekçi değil ve bu Murray’ye yönelmeleri için düşünebildiğim tek mantıklı neden.

 2- San Francisco 49ers – Nick Bosa, DE, Ohio State

San Francisco 49ers için hayalini kurdukları senaryo gerçek oluyor desek yanılmış olmayız. Bundan neredeyse bir ay önceye kadar Bosa’nın kucaklarına düşme ihtimali çok azken şimdi o ihtimal bir hayli yüksek. Cardinals’ın tartışmalı bir QB seçerek draft’ın en iyi oyuncusunu senede iki kez karşılaşacağı en büyük rakiplerinden birine bırakması bana hala çok mantıklıymış gibi gelmese de olası senaryoda John Lynch’in Nick Bosa yazılı kağıdı podyuma depar atarak bizzat götüreceğini düşünüyorum. Chiefs’ten Dee Ford’u takasla kadrosuna katan Niners, Bosa’yı da draft ederek korkutucu bir pass rusher ikilisi kurabilir.

3- New York Jets – Quinnen Williams, DT, Alabama

Quinnen Williams, 40 yard koşusunu 4.83 saniye ile koşarak combine’ın en büyük kazananlarından biri oldu. Bu süre combine tarihinde 135 kilo üzeri oyuncular arasında en hızlı dördüncü süreydi. Zaten 19,5 yard kaybettiren tackle ve sekiz sack ile muazzam bir sezon geçiren Williams için bu performans malumun ilanı oldu desek yeri. Daha önce Jets’in öncelikli olarak edge rusher’a yöneleceğini düşünsem de Quinnen Williams şu nokta en değerli oyuncu ve bunu pas geçmeyeceklerdir.

4- Oakland Raiders – Josh Allen, DE, Kentucky

Serbest oyuncu marketinin en aktif takımlarının başında gelen Raiders, yaptığı onca harcamaya rağmen ağırlıklı olarak ofansif bir vurgun yaptı. Böyle olunca her mantıklı insan gibi draft’ta ana odağın savunma olacağını tahmin etmek istesem de aklıma Gruden ve herkesten farklı çalışan mantığı gelince duruyorum. İlk 35 sıradaki dört seçim hakkından en iyi ihtimalle üçünü savunma beklemek ve sonuç olarak ikisi savunmaya harcanırsa kendimi şanslı saymak en doğrusu sanırım. Ancak en azından bu dördüncü sırayı savunma için ve eğer mümkünse pass rusher için kullanmak yapılması gereken hareket. Murray’nin ilk sırada seçilmesi eğer onu seçen takım değilse Raiders’ın bu draft’ta başına gelebilecek en iyi şey. Bu sayede Josh Allen ve Quinnen Williams’tan birisi onlara kalıyor ve bu ikisinden herhangi biri Raiders’ın rahat edeceği seçim olacaktır.

5- Tampa Bay Buccaneers – Devin White, LB, LSU

Tampa Bay’in Donovan Smith’in sözleşmesini uzatması ve Kwon Alexander’ın da takımdan ayrılması sebepleriyle Devin White gibi game changer bir linebacker’ı herhangi bir offensive tackle’ın önünde tercih edeceğini düşünüyorum. Devin White, 40 yard koşusunda en hızlı linebacker olurken aynı zamanda dikey zıplamada da en iyi ikinci linebacker sonucunu elde etti. Zaten kalitesini ispat eden kasetlerin yanında geçirmiş olduğu güçlü combine sayesinde Buccaneers’ın aklını çeldiğini düşünüyorum.

6- New York Giants – Rashan Gary, DE, Michigan

Her geçen gün Giants’ın ilk turdan QB seçmeyeceğine daha da ikna oluyorum. Odell Beckham’ı takas ettikten sonra bu sezondan umutlarını kestiler yorumları yapılsa da hemen arkasından Golden Tate’i getirerek Eli Manning ile en azından bir sezon daha kazanmayı deneyeceklerini ilan ettiler bence. Ayrıca son gelen haberler Giants’ın Haskins ile alakalı detaylı bir inceleme yapmadığı ve bu sınıfta herhangi bir quarterback ile yakından ilgilenmedikleri yönünde. Bunun için onları suçlayamayız. Eğer bu seçim QB olmayacaksa sıradaki en iyi oyuncuya yönelmeleri çok muhtemel. İlk turun riskli isimlerinden biri olsa da taşıdığı potansiyel ve combine performansıyla Rashan Gary, o isim olabilir.

7- Jacksonville Jaguars – D.K. Metcalf, WR, Oklahoma

Combine süresince manşetlerden düşmeyen D.K. Metcalf, adeta efsanesine yeni sayfalar ekledi. Neredeyse katıldığı her drill’de en iyiler arasında yer alan Metcalf’in dar alanda hareket kabiliyeti ve çabukluk ölçen hareketlerde tarihi kötü süreleri kuşku uyandırsa da şuan etrafında muazzam bir heyecan dalgası oluşturmuş durumda. Sağlık raporlarının da olumlu çıkmasıyla beraber sınıfının bir numaralı receiver’ı olmayı garantilediğini düşünüyorum ve bir şekilde ilk on sıra içerisinde yer alacaktır. Burada onu seçmeye en uygun takım Nick Foles ile QB pozisyonunda yeni sayfa açan ve no.1 receiver’a ciddi ihtiyaç duyan Jaguars.

8- Detroit Lions – Montez Sweat, DE, Mississippi State

Combine’ın en çok ses getiren ismi Metcalf olsa da gerçek kazananı kesinlikle Montez Sweat’ti. Neredeyse 120 kiloluk bir defensive end olarak 4.41 saniyelik 40 yard süresi gerçekten inanılmaz ve running back’lerin çoğundan daha hızlı süre. Uzun kolları, atletik yapısı, SEC gibi bir konferansta iki sezondur çift haneli sack sayılarıyla kusursuza yakın bir potansiyel gibi duruyor ancak geçtiğimiz günlerde gün yüzüne çıkan kalp rahatsızlığı takımları bir miktar ürkütebilir. Geçen yıl Maurice Hurst’un benzer nedenle ilk turdan beşinci tura kadar düştüğünü görmüştük fakat buna rağmen Hurst, çaylak sezonunda 13 maç oynadı ve bunların 10 tanesine starter olarak çıktı. Sweat’in düşük riskli olarak belirtilen bu rahatsızlığının o kadar da büyük bir engel teşkil edeceğini sanmıyorum.

9- Buffalo Bills – Ed Oliver, DT, Houston

Serbest piyasanın en aktif takımlarından birisi de Bills’ti ve onlar da Raiders gibi özellikle topun hücum tarafında harcamaya gittiler. Offensive line’ın neredeyse her pozisyonuna yeni oyuncular geldi dolayısıyla bu Bills’e draft’ın en iyi savunmacılarının peşinden gitmek için esneklik sağlıyor. Ed Oliver combine’da değerini arttıracak ya da düşürecek pek birşey yapmadı. Bu sıradan Bills’in hedefleyeceği bir isim olacaktır.

10- Denver Broncos – Drew Lock, QB, Missouri

Evet, bundan aylar önce Joe Flacco’yu takasla kadrosuna kattı Broncos ancak Flacco en iyi ihtimall bir köprü QB’den fazlası değil. İlk yazının aksine burada fikrimi değiştirdim ve Broncos’un öyle ya da böyle geleceğin QB’sini seçmesini bekliyorum. Drew Lock, Senior Bowl zamanından beri yakından takip ettikleri bir isim ve eğer 10. sırada hala tahtada bulunursa John Elway’i başka bir tercih yaparken göremiyorum.

11- Cincinnati Bengals – Jonah Williams, OT, Alabama

Bengals için bu draft ya linebacker ya offensive tackle ya da hiç. Hayal senaryoları Devin White’ın bir şekilde bu sıraya kadar düşmesi ancak combine performansı sonrasında bu çok iyi niyetli yaklaşım olur. Ondan sonraki en iyi linebacker Devin Bush benim favorim olsa da NFL takımlarının onu bu kadar yüksek sırada seçecek kadar cüretkar olduklarını düşünmüyorum. Tüm bu nedenlerle Bengals’ın en iyi offensive line potansiyeline yönelmesi mantıklı olacaktır. Jonah Williams, istenen uzunluk ölçülerine sahip olmasa da offensive line’ın her pozisyonunda başarılı olabilecek yeteneğe sahip.

12- Green Bay Packers – T.J. Hockenson, TE, Iowa

En büyük ihtiyaçlarını kendi adlarına geçirdikleri son yılların en aktif serbest oyuncu piyasasıyla gideren Packers, draft’ta daha rahat davranma şansına sahip. Genel olarak ihtiyaçtan ziyade yeteneği ön planda tutarak draft yapan bir takım olsalar da hem Preston Smith hem de Za’Darius Smith’i almışken ilk haklarını yine bir edge rusher’dan kullanmalarını beklemiyorum. Takım arkadaşı Noah Fant, combine’da spot ışıklarını üzerine çeken taraf olsa da Hockenson hala değerinden bir şey kaybetmiş değil ve Packers’ın daha çok ilgi duyacağını düşündüğüm tight end.

13- Miami Dolphins – Dwayne Haskins, QB, Ohio State

Ryan Tannehill’i sürpriz bir şekilde Titans’a takas eden Dolphins üzerinden fazla geçmeden Ryan Fitzpatrick’i kadrosuna katarak aslında geleceği daha şimdiden planlamaya başladıklarını gösterdi. Tanking olayı NFL’de pek görülen bir şey olmasa da Dolphins’in önümüzdeki sezonun kafa QB’si olması beklenen Tua Tagovailoa’yı gözüne kestirdiği bir gerçek. Peki neden bu seneden QB seçsinler? Birincisi bu QB’leri ilk turdan birileri illa ki seçecek ve buna en yakın takımların başında Dolphins geliyor. İkincisi her ne kadar bu uğurda istekli olsalar da önümüzdeki sezonu son sırada bitirip istedikleri QB’yi seçme hakkını elde edeceklerinin garantisi yok. Üçüncüsü buradan Haskins’i seçip sadece bir sezonda istedikleri oyuncu olmadığına karar vermeleri durumunda hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam edip -bana saçma gelse de- istedikleri QB’yi yine seçebilirler. Arizona ve Rosen örneğinde gördüğümüz gibi. Kaldı ki Haskins şuan ellerindeki QB’lere kıyasla maç kazanabilmek için en iyi seçenek. Tabi maç kazanmak gibi bir niyetleri varsa.

14- Atlanta Falcons – Christian Wilkins, DT, Clemson

İlk mock’ta da yaptığım bu seçimi değiştirmek için bir neden göremiyorum. Falcons, serbest oyuncu marketinden offensive line’a iki ekleme yaptı ve benim beklentim bu hakla defensive line’a yönelmeleri. Grady Jarrett’ı franchise tag ile ellerinde tutmuş olsalar da Christian Wilkins hala işlerine yarayacak yetenekli ve yüksek karakterli bir oyuncu.

15- Washington Redskins – Marquise Brown, WR, Oklahoma

Case Keenum’ı takasla kadrolarına katarak sahaya çıkacak bir QB bulduklarına göre Redskins’in bu draft’ta QB seçmek için aceleci davranacağını düşünmüyorum. Bu takımın QB’den sonra en büyük sıkıntısı çok ortalama bir receiver grubuna sahip olması ve üstelik bu gruptan Jamison Crowder’ı kaybetmiş durumdalar. Marquise Brown, sakatlığı sebebiyle combine’a katılamamış olsa da hazırlık kampına kadar tamamen hazır olması bekleniyor. Bu sınıfın büyük çoğunluğunu oluşturan uzun ve fiziksel klasik X receiver’larından farklı daha çok hıza ve çabukluğa dayanan bir oyuna sahip olan Brown’ın Tyreek Hill tarzı yetenek setiyle draft günü büyük ilgi görmesini bekliyorum.

16- Carolina Panthers – Clelin Ferrell, DE, Clemson

Atletizm hiçbir zaman Ferrell’ın en güçlü yanı olmadı ve dolayısıyla atletizmi ölçen bir etkinlik olan combine sonrası radar altı kalması normal. Diğer üst seviye edge rusher’lar kadar atlet olmasa da teknik ve pozisyon bilgisiyle rafine bir oyuncu ve bu açıdan geçen sezonun beşinci sıra seçimi olan Bradley Chubb’a çok benzetiyorum onu. Panthers, Broncos’tan Matt Paradis’i alacak emekli olan efsane Ryan Kalil’in yerini doldurdu. Diğer bir emekli olan efsane Julius Peppers’ın yerini de bu seçimle dolduracaklar.

17- New York Giants – Jawaan Taylor, OT, Florida

Draft günü akışına bağlı olarak Jawaan Taylor’ın çok daha yukarıdan seçilmesi mümkün. Son zamanlarda hissesi büyük bir yükselişe geçmiş durumda ve eğer bu noktada hala tahtada yer alırsa Giants bu fırsatı kaçırmayacaktır. Geçtiğimiz sezon yapılan eklemelerle gelişme sinyalleri veren offensive line’ın belki de tek eksik yanı olarak right tackle kaldı ve Taylor, Florida kariyerinde üç yıl boyunca oynadığı right tackle pozisyonunda sadece bir kez sack izni verdi.

18- Minnesota Vikings – Cody Ford, OG, Oklahoma

Vikings, Cousins’in ayaklarına dünyaları sermelerine rağmen geçtiğimiz sezon playoff dahi yapamadılar. Bir sezonun ardından kendisinden vazgeçmeleri birden fazla nedenle pek mümkün değilken yapabilecekleri en mantıklı iş Cousins’e maksimum koruma sağlamak olur. Cody Ford hem tackle hem de guard oynayabilmenin verdiği çok yönlülükle tam da Vikings’in işine yarayacak bir oyuncu.

19- Tennessee Titans – Brian Burns, DE, Florida State

Brian Orakpo emekli oldu ve Derrick Morgan serbest oyuncu konumunda. Takım Cameron Wake’i transfer etti ancak kendisi 37 yaşında ve kısa vadeli bir çözümden fazlası değil. Geçtiğimiz yıl Harold Landry’yi draft eden Titans, buradan seçeceği bir pass rusher’la birlikte potansiyelli bir çekirdek oluşturabilir. Brian Burns, tartışmasız bir şekilde bu draft’ın en atlet oyuncularından biri olduğunu combine’da bir kez daha gösterdi. En çok eleştirilen yanı olan zayıflığını da aldığı kilolarla bir miktar gidermiş görünüyor. Elit seviyede sahip olduğu esnekliği sayesinde NFL’de gerçek bir game changer olabilir.

20- Pittsburgh Steelers – Devin Bush, LB, Michigan

Ryan Shazier, kariyerini bitiren o sakatlığı yaşadıktan sonra tepetaklak giden bir Steelers savunması izledik hep. Shazier’ın sahip olduğu o hızı özledikleri açık. Bu sınıfta benzer hıza ve alan cover etme yeteneğine sahip iki oyuncudan birisi Devin Bush diğerini zaten yukarıda okudunuz ve bu sıraya düşmesi imkansız. Kısa boyu nedeniyle bloklardan çıkmak konusunda sıkıntı yaşayabilse de enerjisi, hızı ve liderlik özellikleriyle tam da Steelers defansının ihtiyacı olan isim.

21- Seattle Seahawks – Nasir Adderley, S, Delaware

Earl Thomas’ın da Ravens’a imza atmasıyla birlikte meşhur “Legion of Boom” artık tarih sayfalarındaki yerini aldı. Geçtiğimiz sezonun büyük bölümünü zaten Thomas olmadan oynadılar ancak bu eldeki safety’lerle yetinebilecekleri anlamına gelmiyor. Ön alanda hala güçlü bir yapıya sahip olsalar da özellikle ligin en iyi slot cornerback’lerinden olan Justin Coleman’ı da kaybetmeleriyle birlikte arka alanda yardıma ihtiyaçları var. Adderley, ilk günden itibaren free safety pozisyonunda oynabilir ve ayrıca eski bir cornerback olarak Coleman’ın slottaki rolünü de çok rahat oynayabilir.

22- Baltimore Ravens – A.J. Brown, WR, Ole Miss

Tüm draft içinde bana hala en makul gelen eşleşme bu. A.J. Brown draft prosesi boyunca takım arkadaşı Metcalf’in fazlasıyla gölgesinde kaldı ancak futbolun sahada oynandığı dönemde gölgede kalan isim Metcalf’ti. Brown, bu sınıfın en üretken receiver’larının başında geliyor ve öncelikli olarak slot ve underneath rotalarında uzman olması geçen yazıda da dediğim gibi Lamar Jackson için can simidi olmasını sağlayacak özellikler. Ayrıca Ravens’ın elindeki mevcut WR depth chart’ına baktığımız zaman en üst sırada Willie Snead’i görüyoruz. Bu takımın en acilinden wide receiver’a ihtiyacı var.

23- Houston Texans – Andre Dillard, OT, Washington State

Geniş salary cap boşluğuna rağmen Clowney’yi tag ile elde tutmak ve iki tane defensive back almak dışında sessiz kalan Texans, en büyük ihtiyacını bu draft’ın ilk turunda kapatmak zorunda. Julie’n Davenport, geçtiğimiz sezon elinden geleni yapmaya çalışsa da ligin açık ara en kötü left tackle’larından biriydi ve Watson’ın hayatı için bu pozisyonu geliştirmeleri gerekiyor. İyi geçirdiği Senio Bowl’un ardından combine’da da iyi gözüken Andre Dillard, draft hissesinde bir miktar yükseliş görüyor ve ilk tura yükselmesi oldukça muhtemel. Tüm kolej kariyerini left tackle olarak oynayan Dillard, NFL’de de bu pozisyonu vadeden sayılı tackle potansiyellerinden.

24- Oakland Raiders – Greedy Williams, CB, LSU

Gareon Conley’nin geçtiğimiz sezonun ikinci yarısıyla birlikte yıldız cornerback’liğe doğru adım atışı tüm Raiders taraftarlarını heyecanlandırmaya başladı. Nnamdi Asomugha’dan beri gerçek bir lockdown corner’a sahip olmayan Raiders için bu büyük olay. Ancak diğer kanatta oynayacak bir cornerback’e daha ihtiyaçları var ve bu ismin de ciddi bir lockdown CB potansiyeline sahip olması hiç fena olmaz. Greedy Williams, bu sınıfın en potansiyelli cornerback’i ve Raiders secondary’sinin asırlardır sahip olmadığı hız elementine fazlasıyla sahip.

25- Philadelphia Eagles – Byron Murphy, CB, Washington

Eagles’ın bu seçimle gidebileceği birden fazla yol bulunuyor ve burada Brandon Jacobs gibi bir running back’e yönelmeleri de sürpriz olmaz ancak ben ilk yaptığım seçime sağdık kalarak yine tercihimi Byron Murphy’den yana kullanıyorum. Murphy, çoğu kişiye göre Greedy Williams’ın da önünde sınıfının en iyi cornerback’i olarak görülüyor. Zayıf bir fiziğe sahip olsa da kolejde bunun bir sıkıntı olmadığını bize kanıtlamış bir oyuncu.

26- Indianapolis Colts – DeAndre Baker, CB, Georgia

A.J. Brown-Ravens uyumundan sonra belki de en çok hoşuma giden eşleşme Baker-Colts eşleşmesi. DeAndre Baker, Colts’un uyguladığı alan savunması ağırlıklı savunma şemasına bire bir uyum sağlayacak bir oyuncu. Fiziksel oyunu sevmesi ve koşuya karşı çok iyi bir savunmacı olması Colts’un çok seveceği özellikler. Ayrıca SEC gibi rekabetçi bir konferansta üç sezonda yedi interception sayısı aynı zamanda fırsatçı bir oyuncu olduğunu da gösteriyor.

27- Oakland Raiders – Noah Fant, TE, Iowa

Jared Cook, 31 yaşında yaşadığı kariyer sezonunun ardından serbest oyuncu konumunda ve Raiders’a dönme ihtimali büyük olasılıkla yok. Geçtiğimiz sezon tight end’lerin Gruden’ın ofansif sisteminde ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu gördük ve Cook’un arkasındaki diğer iki tight end pas yakalayıcıdan ziyade blokçu oyuncular. Serbest oyuncu piyasasında Raiders’ın ihtiyacı doğrultusunda bir tight end olmaması bu draft sınıfının güçlü yanlarından birisinin de tight end olması dolayısıyla ilk turda bu yönde bir seçim gayet beklenebilir bir olay. Noah Fant, bir tight end’e göre inanılmaz 40 yard süresiyle rakip defanslar için sahanın ortasında ciddi bir eşleşme problemi olabileceğini gösterdi. Eğer ilk turda bir hak hücumdan yana kullanılacaksa bu kesinlikle Fant olmalı.

28- Los Angeles Chargers – Dexter Lawrence, DT, Clemson

5.05 saniyelik 40 yard süresi ilk bakışta etkileyici gelmese de bu süreyi koşanın 1,93 m boyunda ve 160 kilogram ağırlığında bir insan olduğunu öğrendiğiniz zaman tüm bakış açınız değişiyor. Yasaklı madde kullanımı nedeniyle kolej playofflarında forma giyememiş olsa da sahip olduğu cüsseye rağmen inanılmaz hareket yetenekleri Lawrence’ı çok özel bir oyuncu yapıyor. Bosa ve Ingram gibi iki pas rusher’ın ortasına Lawrence gibi koşuya karşı gerçek bir canavarı yerleştirmek Chargers defansını daha da korkutucu kılacaktır.

29- Kansas City Chiefs – Jachai Polite, DE, Florida

Öyle bir combine izledik ki sanki herkes kazanmış hiç kaybeden olmamış gibi. Ancak gelen raporlar Polite’ın kapalı kapılar ardında düzenlenen mulakatlarda oldukça sıkıntı yaşadığı ve bu nedenle hissesinin düşüşe geçtiği yönünde. Zaten bir edge rusher için undersize olmak gibi bir dezavantaja sahipken bir de bu sorunların çıkması Polite adına kötü haber. Ancak şöyle bir iyi haber var ki tam ilk turun dışına düşmek üzereyken onun için şansını deneyecek bir takım mevcut. Hem Dee Ford hem de Justin Houston’ı göndererek edge rusher pozisyonunda tabir yerindeyse dımdızlak kalan Chiefs’in Polite gibi bir edge rusher’a ihtiyacı var. Daha önce Marcus Peters, Chris Jones, Tyreek Hill gibi sorunlu tipler üzerinde şansını denemekten çekinmeyen Chiefs’in Polite için de benzer yol izlemesi beklenebilir.

30- Green Bay Packers – Kelvin Harmon, WR, North Carolina State

İlk hakla Hockenson seçildikten sonra bu seferde yapılacak Kelvin Harmon seçimiyle Packers hücumu özellikle redzone’da rakip savunmayla post up oynayacak kıvama geliyor. Kağıt üzerinde kalabalık bir receiver depth chart’ına sahip olsalar da nitelik olarak bir o kadar sığlar. Kelvin Harmon, sınıfının en fiziksel receiever’larından olduğu gibi çok hızlı olmasa da belirli bir pas sonrası koşu yeteneğine sahip. Oyununda zaman zaman Mike Thomas efektleri de görmenin mümkün olduğu oyuncu Packers’ın sahip olmadığı X receiver rolü için biçilmiş kaftan.

31- Los Angeles Rams – Dalton Risner, OG, Kansas State

Austin Blythe geçtiğimiz sezon Rams offensive line’ının zayıf halkasıydı ve Roger Saffold da Titans’tan gelen bol sıfırlı teklifi geri çeviremeyince guard pozisyonu onlar için değinilmesi gereken bir sorun haline geldi. Kansas State’ten Dalton Risner, Senior Bowl’u en iyi geçiren oyunculardan birisiydi ancak kolejde oynadığı right tackle pozisyonunu NFL’de oynayabilmek için biraz yavaş ve kısa kollu olduğu için ilk turda adı geçmiyordu. Geçen bir ayda takımlar onu daha çok bir guard olarak görmeye başlayınca ki freshman sezonunda center olarak oynadı hissesi yeniden yükselmeye başladı. Güçlü ve el tekniği üst düzey olan Risner, ikinci alanda koşu bloğu yapma konusunda da yetenekli bir oyuncu.

32- New England Patriots – Jeffery Simmons, DT, Mississippi State

Draft’ın en büyük X faktörü Jeffery Simmons olabilir. Normal şartlarda top 10 yeteneğinde bir oyuncudan bahsediyoruz ancak sezon bittikten sonra draft için hazırlandığı dönemde çapraz bağları yırtılınca çok büyük şanssızlık yaşadı. Gerçek bir penetreci defensive tackle ve bunu yaparken rakipleri yok eden bir oyuncu. Montez Sweat ile birlikte son iki sezondur kurdukları birliktelik SEC’de çoğu hücumun canını yaktı. Eğer sağlıklı olsaydı bana göre Quinnen Williams’tan sonraki en iyi defensive tackle Simmons’tı. Sakatlığının rehabilitasyon süreci nedeniyle önümüzdeki sezonu büyük ihtimalle kaçıracak fakat Patriots’ın onun hemen oynamasına ihtiyacı yok. Belichick gibi bir yetenek değerlendiricisi uzun dönemli planlar için onu ilk turdan seçebilir…