Üniversiteler Süper Ligi’nde geride bıraktığımız hafta yarı final karşılaşmaları oynandı. 13 Nisan Cumartesi günü Yildız Teknik Üniversitesi Davutpaşa yerleşkesinde Anadolu Üniversitesi’ni 16-7 mağlup eden Yıldız Teknik Üniverstesi Stallions ve 14 Nisan Pazar günü İzmir deplasmanında Dokuz Eylül Üniversitesi karşısında 17-0 galip gelen ODTÜ Falcons, 27 Nisan – 1 Mayıs tarihlerinde Balıkesir’de oynanacağı açıklanan Ünilig finallerinde korumalı futbol branşının birinciliği için mücadele edecek. Dokuz Eylül Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi üçüncülük için karşı karşıya gelecekler.

1. Lig’de ise son çeyrek final karşılaşması Hacettepe Üniversitesi ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi takımları arasında oynandı. Hacettepe Üniversitesi 62-8 gibi rahat bir skorla rakibini geçerek yarı finalde Afyon Kocatepe Üniversitesi ile oynamaya hak kazandı.

Önceki haftalarda oynanan çeyrek final karşılaşmalarında Düzce Üniversitesi Panthers karşısında aldığı 14-8’lik galibiyet ile yarı finale adını yazdıran Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Vatanseverler ise Koç Üniversitesi ile yarı finalde mücadele edecek. Bu dört takımın yarı finale kalarak aynı zamanda Süper Lige yükseldiğini hatırlatmakta fayda var…

Hafta sonu oynanan play-out maçları sonunda ise Gazi Üniversitesi karşısında 38-8’lik skorla galip gelen İzmir Ekonomi Üniversitesi Halcyons; Özyeğin Üniversitesi Wolves’u 41-12 mağlup eden Antalya Bilim Üniversitesi Vandals, Yaşar Üniversitesi deplasmanından 13-6 galibiyetle ayrılan Süleyman Demirel Üniversitesi ve kendi sahasında ağırladığı Yeditepe Üniverstesi’ni 14-6 mağlup eden İTÜ, Süper Ligde kalırken mağlup olan takımlar 1. Lige düştüler.

Bu hafta oynanacak Üniversiteler 1. Lig yarı final karşılaşmalarının bilgileri ise şu şekilde:

20 Nisan 2019 Cumartesi;

Hacettepe Red Deers – Afyon Kocatepe Üniversitesi Victory Walkers, 14.00 – Hacettepe Beytepe Stadı / ANKARA

Koç Rams – Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Vatanseverler, 19.00 – Koç Üniversitesi Futbol Sahası / İSTANBUL

Tüm takımlara başarılar diliyoruz…