Tampa Bay Buccaners, yıldız savunma oyuncusu Gerald McCoy’u takımdan kestikten bir gün sonra Ndamukong Suh ile anlaştığını açıkladı. Takım böylece 2010 NFL Draftı’nın üç numarasından seçilen Gerald McCoy’un yerine aynı draft’ın ikinci sırasından seçilen Suh’u koymuş oldu.

Geçtiğimiz sezonu Los Angeles Rams ile geçiren Ndamukong Suh, playoff’larda kariyerinde ilk defa Super Bowl’a yükselme başarısı gösterirken 3-4 oynayan bir savunmada da başarılı olabileceğini göstererek, Tampa Bay’de yeni savunma koçu Todd Bowles’un sistemine McCoy’dan daha iyi olabileceğinin sinyallerini vermişti.

Ligin en tecrübeli defensive tackle’larından biri olan Suh, geçen sezon özellikle playoff’larda gösterdiği başarılı performanslarla göz doldurmuştu. 32 yaşındaki oyuncu yavaş başladığı sezonu 4.5 sack ile tamamlarken, sezon sonuna doğru vites yükselterek halen ligin en iyilerinden biri olduğunu göstermişti.

NFL kariyerine 2010 NFL Draftı’nın ikinci sırasından seçildiği Detroit Lions’tan başlayan Suh, beş sene Lions forması giydikten sonra 2015 sezonu öncesinde dev bir kontrat ile Miami Dolpins’in yolunu tutmuştu. Miami macerası üç yıl süren yıldız oyuncu geçtiğimiz yıl Todd Bowles’un head koçluk yaptığı New York Jets’e gitmek yerine Los Angeles Rams’in bir yıllık teklifini kabul etmişti. Şimdi ise Bowles ile Suh, bir yıl gecikmeli olarak Tampa’da buluşmuş oldu…

Gerald McCoy’un ayrılışı ve boyunundaki sakatlıktan ötürü tüm sezonu kaçıracak olan Jason Pierre-Paul’un yokluğunda, Suh’un 2019 sezonunda Buccaneers savunmasında büyük rol alması bekleniyor…