Oyuncuların kariyerlerini mahvedebilen ve takım içi dengeleri bozabilen sakatlıklar, bazen koçların da yakasına yapışabiliyorlar… Bunun bir örneği geçtiğimiz günlerde Packers’ın yeni koçunun başına geldi.

Green Bay Packers’ın Ocak ayında takımın başına getirdiği Matt LaFleur’un Lambeau’da basketbol oynarken aşil tendonu yırtıldı. LaFleur’un yaşadığı sakatlığı nedeniyle ameliyat olacağı ve ne yazık ki takımının bundan sonraki idmanlarını ve 11-13 Haziran arasında yapılacak mini kampını bir aracın üzerinden yöneteceği belirtildi.

Hatırlanacağı üzere Packers, büyük hedeflerle yola çıktığı 2018 sezonunu playoff yapamayarak kapatmış ve 13 sezondur takımın başında bulunan Mike McCarthy’yi yollarını ayırmıştı. Sezon biter bitmez ise McCarthy’nin yerine Titans hücum koçu Matt LaFleur’un getirildiği açıklanmıştı.

Matt LaFleur’un Packers macerası kendisinin kariyerindeki ilk head koçluk deneyimi olacak. LaFleur, eğer kendisini otoritelere ve Packers taraftarlarına kanıtlamak istiyorsa Packers yönetimi ile birlikte bundan daha büyük krizleri aşıp takımı normal sezon öncesi maçlara kadar hazır hale getirmesi gerekiyor. Her ne kadar Packers yıllardır hücum takımının başarısı herkes tarafından bilinse de eğer Packers eski günlerine geri dönmek istiyorsa, LaFleur’un ilk krizinden başarılı bir şekilde sıyrılması gerekiyor…

Aynı zamanda LaFleur’un karşılaştığı talihsiz sakatlık, oyuncuların sezon öncesi kamplarda gösterdikleri performansların ve kondisyonlarının ne derece önemli olduğunu bizlere bir kere daha hatırlatıyor. Eğer Packers’ın normal sezona kadar baş etmesi gerekecek tek sorunu head koçu LaFleur’un sakatlığıysa, takımın kendisini şanslı sayması gerekiyor…