Geçtiğimiz sezon ayak parmağındaki sakatlıktan ötürü yedi maç kaçıran Cincinnati Bengals’ın wide receiver’ı A.J. Green, hazırlık kampında ayak bileğinden sakatlanıp ameliyat olmak zorunda kaldı. Green’in altı ila sekiz hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanırken, Bengals koçu Zac Taylor yıldız oyuncusunun normal sezonda birden fazla maç kaçıracağını doğruladı.

“Bu durumda hafta sayısı vermekten nefret ediyorum ancak onun kendini iyi ve hazır hissettiğinde dönmesine hazırızı, umarım bu birkaç maçtan öteye geçmez.”

Yıldız oyuncu geride bıraktığımız Cumartesi günü idmanda ayak bileğini sol ayak bileğini burkarken, gelen ilk haberlerde hazırlık maçlarını kaçıracağı ancak sezonun ilk haftasında Seattle Seahawks karşısında sahadaki yerini alacağı yazılmıştı. Son yıllarda hücum performansı oldukça eleştirilen takım için Green’den gelen bu kötü adeta yıkım oldu.

Sezon içinde Seattle’dan sonra sırasıyla San Francisco 49ers, Buffalo Bills ve Pittsburgh Steelers ile oynayacak olan Cincinnati ekibinde A.J. Green’in bu maçları kaçırmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu da yeni head koç Zac Taylor’ın Bengals kariyerine en önemli yıldızı olmadan başlayacağı anlamına geliyor.

Öte yandan bu sakatlıkla birlikte son dört yılın üçünde maç kaçıran A.J. Green’in Bengals’taki kariyeri için de soru işaretleri ortaya çıkıyor. Yıllık 12 milyon dolarlık kontratının son senesine giren Green’in son yıllarda sürekli sakatlanması gelecek adına Bengals yönetimini endişelendiriyor.

2011 NFL Draftı’nın dördüncü sırasından seçilen Green’in sekiz yıllık Bengals kariyerinde yedi Pro Bowl’u bulunuyor. Sağlıklı olduğunda ligin en iyi wide receiver’larından biri olan Green altı 1,000 yardlık sezon ile tüm sakatlıklara rağmen kariyerine beraber başladığı Andy Dalton’ın favori silahı konumunda…